Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

9 augustus 2017

Koopgarant woning terug verkopen - Deel 1

Koopgarant woning terug verkopen - Deel 1

Ik heb namelijk een woning gekocht via een woningcoöperatie onder de voorwaarde koopgarant. Hierdoor kreeg ik 25% korting op de taxatiewaarde van mijn huidige woning. Daardoor was het betaalbaar voor mij om een woning te kopen. Aangezien ik toen nog single was.

Het appartement (benedenwoning) wordt gegarandeerd binnen 3 maanden verkocht! Winst word gedeeld, 50% is voor mij en 50% voor de woningcoöperatie. Als ik zelf verbeteringen aan de woning heb uitgevoerd dan krijg ik 100% van de waarde over deze verbeteringen. Zo heb ik een nieuwe keuken, badkamer, nieuwe groepenkast en een nieuwe tuin laten maken, deze waarde is dan voor mezelf.

Hoe werkt de terugkoopregeling?

Ik heb donderdag 3 augustus gemaild dat ik de woning wil terug verkopen aan de woningcoöperatie.
Op 4 augustus kreeg ik een mail terug met een linkje om alle gegevens in te vullen. Hierbij kon ik kiezen uit enkele onafhankelijk taxateurs/makelaars. Hierbij heb ik aangegeven dat ik elke maandag en vrijdag beschikbaar ben voor een taxatierapport en overige handelingen.

Op 7 augustus kreeg ik een mail een bevestiging voor de terugkoop van de woning. En dat op maandag 14 augustus, 4 mensen langs komen tussen 11:00 en 13:00 uur.

Medewerker van de woningcoöperatie voor de opname.
Een expert van het bouwtechnisch bureau voor het opstellen van een bouwtechnische keuring.
Alle gas- en elektra-installaties worden gekeurd.
En tenslotte komt de onafhankelijke taxateur langs,  die ik zelf heb uitgekozen, voor het opstellen van een taxatierapport.

Het word lekker druk in de woning 4 verschillende mensen in 2 uur tijd. Wordt vervolgd hoe dit verder gaat in deel 2.

En hebben jullie ervaringen met koopgarant of koopcomfort woningen?

(bovensstaande foto komt van het nwwi youtube filmpje)
 1. Meer door minder9 augustus 2017 om 19:27

  Vraag me af hoe onafhankelijk de door de woningbouwvereniging aangewezen (zo genaamde) onafhankelijke taxateurs zijn.Woningbouwverenigingen lijken afspraken met aangewezen taxateurs te hebben waardoor terugkoop prijzen (teleurstellend) lager kunnen zijn dan de marktprijzen.


  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij gaan ons huis ook verkopen. Het gaat enige duizenden euro's kosten aan opknapkosten om het huis verkoopklaar te krijgen. De verkoopmakelaar gaat ons ongeveer 3000 euro kosten. Het gaat weken duren om alles te regelen, van klussen tot foto's maken tot kijkers ontvangen.

  Kortom: jouw verkoopproces klinkt als een stuk relaxter en een stuk goedkoper dan het mijne.

  Veel succes!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben wel een koopwoning maar niet via koopgarant of dergelijke, vind wel erg interessant om te lezen hoe de verkoop weer gaat van zo'n woning.. je hoort er meesstal alleen negatieve dingen over dus ben erg benieuwd naar jou ervaring.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Bij schoonzus viel het erg tegen wat ze uiteindelijk aan winst kreeg. Iets met kleine lettertjes en gedoe.
  Ik hoop dat het bij jullie beter geregeld is.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Winst wordt gedeeld, verlies ook? Is zo te lezen niet aan de orde maar toch...
  Wat is het voordeel van de woningbouw vereniging om de terugkoop regeling aan te bieden??

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Verlies wordt ook verdeeld in mijn contract is dat 50% voor koper en 50% voor verkoper.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken