Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

4 juni 2017

Op safari in Safaripark Beeksebergen

Op safari in Safaripark Beeksebergen

Vorige week zondag (28 mei) zijn wij naar Safari Beekse Bergen geweest. De kaartjes hadden wij al gekocht via Ah Uitjes en daarbij kregen wij het 2 kaartje gratis.

Daardoor betaalden wij voor 2 entree kaarten 25,20 euro. Daarbij kwam nog een parkeermunt van 9,00 euro en 2 ijsjes voor 3,90 overheen. Het was immers rond de 30 graden en een ijsje was verkoelend.

Wij zijn eerst door het park gaan lopen (linker kant van het park) en aan het einde zijn wij met de safariboot weer naar de ingang gegaan. Ook op de boot was het druk en warm.

Toen zijn wij weer gaan lopen naar naar het einde van het park en daar zijn wij met de safaribus weer naar de ingang gegaan. In de bus zat geen airco en het was wel over de 35 graden in de bus!

Ik merk wel dat ik dierentuinen en dierenparken wel minder ga vinden dan jaren geleden, misschien omdat ik ook vegetariër ben en het zielig vindt dat dieren in gevangenschap zijn. Ik was ook niet al te fit door warmte en ik kreeg hoofdpijn waarschijnlijk door het eten van een ijsje. Ook mijn vingers zwollen deze dag op (reuma?) en dat was ook pijnlijk.


Het was een geslaagde dag maar door de warmte zijn we wel optijd naar huis gegaan, om 11:30 waren wij in het park en om 15:30 zaten wij in de auto met de airco aan. Het park kan je niet echt vergelijken met een dierenpark, Safaripark is echt in een natuurgebied en je hebt het gevoel dat je in de natuur loopt.

Mocht ik toch ooit weer naar Safaripark Beekse Bergen gaan dan heb ik de volgende tip!

Pak de autosafari met eigen auto en aan het einde van het park kan je je auto parkeren, uitstappen en je kan door het park gaan wandelen. Je kan dan ook gebruik maken van de boot en bussafari.
Na het rondje lopen door het park ga je weer naar je auto en vervolg de autosafari route met eigen auto en volgens mij bespaar je ook 9 euro parkeerkosten uit.

En als het een warme dag is, zet je de airco aan in de auto. (foto's van Safaripark Beekse Bergen)

Totale kosten 38,10,- euro
 1. Ik heb zelf niks met dierentuinen...wel met musea. Voordeel is daarvan ook dat je met een museumjaarkaart in veel musea gratis naar binnen kan. Ik geniet me suf, alleen al met het Openluchtmuseum in Arnhem waar ik vaak kom, groot terrein, veel wandelmogelijkheden, veel mooie geschiedenissen en vaak een of andere actie of speciale dag. ook vandaag weer extra activiteiten. Maar goed, mocht je eens wat anders willen dan dierentuin, denk eens aan de museumjaarkaart en plan wat bezoekjes in dat eerste jaar.Bevalt een museum je niet, dan lp je er ook zo weer uit, zeker omdat je niet heel veel geld eraan kwijt bet en je je daardoor verplicht voelt er toch van te genieten. De kosten heb je er snel uit, de rest is dan "gratis".

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Goed te lezen. Wij gaan 2 weken glampen op de camping daar. Je hebt dan ook onbeperkt toegang tot een aantal attractie parken in de buurt. Ik ben benieuwd.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Bedankt voor de tip. Binnenkort voor het eerst een bezoek aan Beekse Bergen.
  Warm weer is mooi, maar op zo'n dag mag het inderdaad wel een beetje bewolkt zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken