Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

6 juni 2017

Waarom 28 uur per week werken?

Waarom 28 uur per week werken?

Mijn werkweek bestaat uit 28 uur per week. Er zijn weken van 3 dagen per week en weken van 5 of 6 dagen per week werken.

Toen ik in juli 2012 mijn diploma Verzorgende IG heb behaald. Op mijn huidige stageplek van toen, werd op mijn diplomering een baan aangeboden door mijn huidige werkgever. Toen mocht ik nog kiezen hoeveel uur ik wilde werken.  Ik koos voor 28 uur ook i.v.m. met de vele onregelmatigheid in werktijden.

Ik werk namelijk in de wijkzorg (thuiszorg), en werk daarbij ook om het weekend. Waaronder ook late diensten, ochtenddiensten en dagdiensten.

In 2011 kreeg ik namelijk uitwonende studiebeurs en aanvullende studiefinanciering en daarnaast kreeg ik voor mijn stage ook een vergoeding van rond de 200 euro en werkte ik nog elk weekend in de zorg al helpende.  Ik had al een huurwoning (rond de 300 euro per maand) en kreeg daarnaast ook nog huur en zorgtoeslag en had ik per maand rond de 1300 euro.

Dus ik dacht met 28 uur werken krijg ik wel ongeveer hetzelfde bedrag per maand, maar ik was jong en vergat dat alles bruto bedragen waren. Toen ik mijn studie behaald had en mijn studiefinanciering, stagevergoeding en bijbaan stopte en mijn eerste maandsalaris kreeg, schrok ik enorm! Ik had namelijk 200 euro per maand minder!

Gelukkig verdien ik nu veel meer dan toen! Na 1 jaar in dienst werd ik EVVer; (eerstverantwoordelijk verzorgende), daarbij kwam ik een schaal hoger en elk jaar krijg ik een periodiek erbij. (gek hoor dat je pas loonsverhoging krijgt als je langer in dienst bent, terwijl je allemaal het zelfde werk doet) Ook heb ik 3 keer een jaarcontract gehad en daarna kreeg ik een vast contract.

En op dit moment ben ik in opleiding voor verpleegkundige via mijn werkgever. Vandaar dat ik ook nog in Drenthe aan het werk ben en nog geen baan heb genomen in de randstad, waar ik woon.  Ondertussen ben ik wel bezig met solliciteren in mijn woonplaats in de randstad. En kijken naar mogelijkheden om mijn studie voortzetten op een andere manier.

In mijn achterhoofd had ik altijd het idee om kleiner en goedkoper te gaan wonen, vandaar dat ik ook een kleine hypotheek hebt genomen in 2014 toen ik nog single was. En was ik ook bezig met consuminderen. Want waarom zou ik fulltime gaan werken jaar in jaar uit, om daarna het geld uitgeven aan leuke dingen zoals vakanties en spullen.

Of werk je zo hard als mijn vader dag in dag uit, jaar in jaar uit en nu is het net 67 jaar geworden en is hij helemaal lichaam versleten (nek, rug en schouders), herseninfarct gekregen op 65 jarige leeftijd en zit hij noodgedwongen bijna de hele dag in huis op zijn sta-op-stoel televisie te kijken. En heeft hij veel pijnmedicatie waaronder opiaten.


Nee, het liefst ga ik minder werken! Koop ik een ander kleine duurzame woning (nul op de meter); i.p.v. een appartement waar wij nu wonen. Begin ik met een grote moestuin waar ik bijna alles kan verbouwen en daarvan het hele jaar van kan eten. Wek ik mijn eigen energie op door middel van zonnepanelen.  En zorg ik ervoor dat ik (bijna) geen vaste maandlasten meer heb en financieel onafhankelijk kan worden.

Met 28 uur werken heb ik veel meer vrije tijd, beter voor mijn gezondheid en geniet ik hier van!
 1. Ik werk 30 uur per week als vpk in de wijk. Dat vind ik ook meer dan genoeg. Wat fijn dat je de vpk opleiding doet.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Klinkt behoorlijk goed, inderdaad. Geniet er van!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Gelijk heb je! Maar uh, je schrijft het vreemd te vinden de loonsverhoging te krijgen na verloop van tijd terwijl je allemaal hetzelfde werk doet. Zit wat in. Maar wees blij dat je loonsverhoging krijgt! Bij ons is dat al ruim 5 jaar niet voorgekomen, en het bruto uurloon is nog niet eens een tientje, dus geen vetpot en wel lichamelijk zwaar werk.
  Je werkgever betaalt (mee aan) je opleiding? Mag je daar dan wel weg, moet je niet een minimale periode blijven zodat de werkgever er ook iets aan heeft dat jij die opleiding hebt afgerond?
  En wat mij verbaast is dat je naar de randstad wilt terwijl je ook goedkoper wilt wonen. Is het dan niet logischer in Drenthe te blijven?
  Het klinkt misschien allemaal wat kritisch, maar ik bedoel het oprecht geinteresseerd (ben zelf vanuit de randstad naar Drenthe verhuisd en zou nooit meer terug willen!)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Loonsverhoging ben ik ook blij mee. In die 28 uur per week werk ik ook hard ervoor.

  Als je opleiding haalt en daarna weggaat moet je 50% terug betalen van de opleidingskosten. (Zo is dat geregeld)

  Ik woon liever in de randstad of in de buurt ervan. Vriendlief woont liever in regio gooi/lelystad.

  Hij woont liever in een appartement met balkon en ik niet. Misschien overweeg ik later wel weer om naar (zuidoost) Drenthe te gaan, maar voor nu niet en vriendlief moet er ook niet aandenken om daar te wonen.

  Makkelijker zou zijn om in Drenthe een woning te kopen en daar gaan wonen en werken. Kleine woning met daar omheen veel tuin en buiten ruimte. Je weet het nooit! We zijn nu nog twintigers het kan nog altijd.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wat verschrikkelijk vervelend voor je vader. Gelukkig gooi jij het roer om. Die zwarte handen en vooral nagels herken ik.
  Mijn nagels@#$%%#!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wat naar voor je vader zeg, dat zijn lichaam zo versleten is dat hij bijna niets meer kan. Hij is toch nog helemaal niet zo oud.

  Ik kan me voorstellen dat je dan zelf andere keuzes maakt.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 7. 4500 Lumen beamer , led beamer android zijn goed maar hangen af ​​van de capaciteit. Het is ook afhankelijk van welk merk u gebruikt en van het gebruik. Hoewel ze allebei goed zijn.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken