Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

9 maart 2017

Nieuwe afzuigkap gekocht

Nieuwe afzuigkap gekocht

Eind december hebben wij een afzuigkap gekocht bij een groot geel/blauwe warenhuis. In de keuken hadden wij nog geen afzuigkap en doen wij het al 2,5 jaar zonder afzuigkap. Ik deed gewoon de keukendeur open en dan maakte ik de opmerking: natuurlijke trek. Zuinigeman 2 vindt het maar niks dat er geen afzuigkap was, vandaar dat wij een nieuwe hebben gekocht.

Maar nu hangt hij al vanaf eind december 2016 aan de wand in de keuken. En is hij nog niet werkend, afvoer buis op het plafond laten lopen met een afvoer naar buiten lukte niet. Veel frustratie vanuit mijn kant als er wat nieuws komt moet het gelijk werken. Stukje plafond moet er uit dan kan er een afvoer buis aangelegd worden en kan er een gat naar buiten geboord worden. Zuinigeman 2 heeft hier hulp bij nodig alleen verschuift de datum steeds.

Zelf heeft de afzuigkap ook een circulatie stand, dat de schonelucht weer terug wordt geblazen in de keukenruimte maar dat wil Zuinigeman 2 niet.

Terwijl ik dit bericht in concept had staan sinds januari dit jaar is de afzuigkap sinds eind februari werkend, Na 8 uur klussen door een vakman en gat door een 36 cm buitenmuur geboord (en ondertussen stuiten op een metalen draag balk) en een nieuw stuk plafond is deze afzuigkap nu werkend via een afvoer i.p.v. circuleren.


Is hij niet mooi? Handig is dat de afzuigkap ingeklapt kan worden en daardoor minder ruimte inneemt en ik bij het koken mij hoofd niet kan stoten en er komt meer daglicht in de keuken, omdat de afzuigkap gedeeltelijk voor een raam hangt. En nu hebben wij geen condens meer op het raam in de keuken. En de afzuigkap A+ is een van de zuinigste die ik heb kunnen vinden.

Kosten: vakman rekening nog niet gekregen.
Kosten: Ikea BEJUBLAD Wandafzuigkap, wit 549,- euro.
  1. Gelukkig werkt het. Nog binnen een kwartaal uiteindelijk. Onderhoud, het is fijn dat daar goede vaklui voor zijn.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik wist niet dat de Ikea ook afzuigkappen verkocht! Goed om te weten.

    Huisvlijt

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken