Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

4 maart 2017

Mijn maandelijkse OV kosten

Mijn maandelijkse OV kosten

Meerder keren keren per week reis ik vanaf de randstad naar Drenthe met de trein en met het openbaar vervoer. Gemiddeld 2 per week heen en weer. En 3 x per week met de trein in Drenthe, 15 km afstand heen en weer locatie werk en locatie logeeradres.

Omdat ik in de Randstad woon en parttime werk in Drenthe, logeer ik een aantal nachten bij mijn vader. Logeren verschilt per week door onregelmatige diensten.

Sinds 1 jaar heb ik een 1ste klas abonnement dal vrij abonnement voor 129,00 euro, van de NS en is ook te gebruiken bij andere vervoerders op het spoor.

2de klas dal vrij abonnement kost 99 euro maar ik had vaak geen plek in de 2de klas en het is mij al vaak over komen dat ik bijna 3 uur lang moest staan of op een klapstoeltje kon zitten. Daar had ik geen zin meer in en is ook niet comfortabel. Voor 30 euro meer heb ik iets meer comfort en tot nu toe altijd een zit plek gehad.

Ook forenzen in de trein vind ik leuk om naar te kijken toch val ik wel een beetje uit de toon in de 1ste klas coupé. Meeste mensen zijn toch al rond 50 of ouder en vind het zeer interessant als ze telefoontje plegen of conversaties met collega's hebben. Of een arts die nog dingen uitlegt via een telefoon. Ik vermaak mij prima terwijl ik ondertussen bezig ben met studieopdrachten of de Volkskrant ga lezen.

En ik kan alleen met de dal uren reizen of mijn reis beginnen in de daluren en eindigen in de spits. Daluren zijn voor na 09:00 uur tot 16:00 uur. En van 18:30 tot de volgende ochtend 06:30 uur. Dat is wel eens lastig, maar daar heb ik wat op gevonden vaak combineer ik een bezoek bij mijn vrienden, familie en vader en daar blijf ik ook eten. Daarna neem ik de trein buiten de spits.

Ook maak ik gebruik van bus/tram/metro door heel Nederland kost ongeveer 20 euro per maand.

Totale kosten gemiddeld 149,00 euro per maand aan OV kosten.

Van mijn werkgever krijg ik maandelijks standaard 57,34 euro per maand aan reiskosten vergoeding.

Daardoor zijn de maandelijkse kosten voor woon- werk verkeer 91,66.

Hebben jullie ook OV kosten per maand?
  1. Nee, ik heb geen OV kosten. Ik kan op m'n fiets naar het werk. Ik heb wel een OV kaar voor het geval dat ik naar 'de grote stad ga' Wat een ellende zo'n kaart. Er moet minimaal 10,00 op staan anders kun je niet met de trein. Er moet minimaal 4,00 op staan anders kun je niet met de bus. Nu dreigt mijn kaar te verlopen..... ook al zo'n klantvriendelijke actie van het OV. En het geld wat er op staat.... met veel omwegen kan het overgeschreven worden op een nieuwe kaart en daar moet je dan weer 7,50 voor betalen. OV WAARDELOOS
    gr. Ernie

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken