Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

21 maart 2021

De portemonnee van Geldsnor 'Over 5 jaar wil ik mijn eigen voedselbos-boerderij hebben'

De portemonnee van Geldsnor 'Over 5 jaar wil ik mijn eigen voedselbos-boerderij hebben'

Geldsnor - geld verhaal van geldsnor Waar doen ze het van? In de rubriek ‘De Portemonnee Van’ vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Elke week krijgen wij een inkijkje in de portemonnee van een lezer. Hoe gaan andere mensen met hun geld om? Hoe regelen ze hun financiën? Wat zijn hun inkomsten? Hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee en wat blijft er maandelijks over in de portemonnee? Oftewel, waar doen ze het van?

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van GeldsnorStel je zelf voor…

Laten we mijn naam op “Geldsnor” houden, een ode zo je wilt aan Mr.MoneyMustache. Ik ben 36 jaar oud en in mijn dagelijks leven commercieel manager. Ik werk 40 uur per week. Ik ben getrouwd, heb 2 kinderen en een zeer hoog zwangere vrouw. Ik woon in het zuidoosten van het land en ons gezin wordt compleet gemaakt door onze 2 honden.

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?


Jazeker, Geldsnor.nl

En welke financiële blogs volg je graag?


Vrij veel: Zuinigeman.nl, Geldnerd.nl, hoeweetjedatallemaal.nl, luxeofzuinig, zuinigaan, stoppenvoormijnvijftigste, hoewordikfinancieelonafhankelijk, geldcoach, Mr.MoneyMustache en EarlyRetirementExtreme.

Geldsnor portemonnee

Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?


Exact 0 EUR. En 1 zwitser Franc.

Wat zijn jullie netto-inkomsten per maand?


€8000 gemiddeld per maand.

Mijn inkomen ligt rond de 4750 EUR, mijn lieftallige echtgenote doorgaans op 2100 EUR (werkt maar 3 dagen per week, en is inclusief haar reeds ingehouden zorgverzekering). Verder krijgen we kinderopvangtoeslag van 360 EUR per maand en de voorlopige teruggaaf is ongeveer 450 EUR. Dit is ongeveer 7600 EUR per maand. De afwijking tov. de vorige vraag zit ‘m in enkele jaarlijkse dingen: een 13e maand van mijn vrouw en haar vakantiegeld. Mijn vakantiegeld wordt iedere maand uitgekeerd.

Inkomsten per maand
Salaris Geldsnor € 4.750,00
Salaris echtgenote € 2.100,00
Kinderopvangtoeslag € 360,00
Voorlopige teruggaaf € 450,00
Totaal € 7.660,00

Geldsnor inkokmen per maand

Wat zijn jullie vaste lasten per maand?


Uitgaven vaste lasten per maand
Hypotheek inclusief aflossing € 1.199,00
Studielening € 162,00
Verzekeringen (geldsnor zorg + woning) € 120,00
Gemeentelijke belastingen € 128,00
Ziggo € 43,00
Water € 10,00
Elektriciteit en gas € 0,00
Private-lease auto € 664,00
Kinderopvang € 1.044,00
Totaal € 3.370,00

Loep portemonnee

Wat zijn jullie variabele lasten per maand?


Uitgaven variabele lasten per maand
Boodschappen € 600,00
Zakgeld € 350,00
Brandstof 0 tot20 € 20,00
Horeca & Uitjes (voor corona gemiddeld) € 220,00
Kleding, kapper etc. € 88,00
Sporten (zwift-abonnement) € 15,00
Honden € 91,00
Vakantie (reservering) € 250,00
Totaal € 1.634,00


Zakgeld: 350 EUR. 150 EUR per volwassene en we sparen 25 EUR per kind per maand.

Wat zijn jullie variabele lasten per jaar?


Geen – alle variabele jaarlijkse lasten reken ik terug per maand en wordt gereserveerd als maandelijkse bedragen.

Hoeveel geld blijft er maandelijks over?


Tussen de 2000 en 3000 EUR per maand. Iedere maand iets meer (gemiddeld) omdat we steeds bewuster gaan leven. Zo hebben we besloten 1 dag per week minder buitenschoolse opvang te nemen en worden salarisverhogingen linea-recta overgeboekt naar de spaarrekeningen.

Beleggen doen we op het moment eventjes niet, omdat we aan het sparen zijn voor een drietal verbouwingen: nieuwe keuken, een warmtepomp en een zolderverbouwing.

Geld sparen geldsnor

Hoe beheer je de financiën?


Diverse excel-bestanden die aan elkaar gekoppeld zijn: beleggingen, pensioen (ik heb een persoonlijk pensioen), overwaarde in de woning, hypotheek, vermogen van de kinderen en iedere maand hebben we met z’n tweetjes een korte “vergadering” om door de financiële situatie te lopen.

We hebben allebei een persoonlijke rekening waarop we ons “zakgeld” storten: dit kunnen we uitgeven zonder discussie of overleg. Verder hebben we onze betaalrekening (gezamenlijk) en een creditcard.

En wie doet de financiën?


Je zou het haast niet verwachten, maar dat doe ik. Maar door ons maandelijks overleg is mijn vrouw zeer goed op de hoogte van onze situatie.

Tevreden met de inkomsten en uitgaven?


Ik denk dat het buitengewoon decadent zou zijn om niet tevreden te zijn met onze inkomsten en uitgaven. We zijn dus best wel tevreden.

Geldsnor geld over houden

Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?


Het liefst geef ik niets uit – maar dat is tamelijk selectief. Ik kan namelijk zo maar een nieuwe racefiets kopen, of een nieuwe afkortzaag, boormachine of heggenschaar. Maar alleen als ik het echt nodig heb. Ik verspil weinig. Vroeger waren we meer van de impulsaankopen, gezamenlijk. Nu stellen we grote aankopen standaard uit. Als we het dan later nog steeds nodig hebben, dan kan het er komen.

Praat je met anderen over geld? Hoe wordt er gereageerd?


Met mijn ouders praat ik wel over geld, zij weten ook wat ik verdien. Met mijn schoonouders is het ongemakkelijk. Ik verdien in mijn eentje netto meer dan zij bruto. En dat terwijl zij zwaar en nuttig werk doen in de zorg. Dat voelt in toenemende mate oneerlijk.

Ook met vrienden doen we dit nauwelijks, behalve met een aantal koppels waarvan we weten dat ze in ongeveer dezelfde situatie zitten.

Heb je wel eens een financiële misser gehad?


Ik baal achteraf wel dat ik in mijn tienerjaren niet voorzichtiger ben geweest met geld. Het is verleidelijk om in die jaren te denken dat 100 EUR per maand niet zoveel is. Maar als je bedenkt dat ik altijd krantenwijken heb gehad en de inkomsten daarvan ruim boven de 100 EUR lagen, is het achteraf zonde. Het is niet zo dat ik nuttige dingen deed met het geld: het ging op aan sigaretten, het poolcafé in de stad, af en toe een joint, stappen en McDonald’s.

Meer recent hebben we gekozen voor een private-lease auto naast mijn lease-auto van het werk. Deze auto kost een vermogen!

Kosten verbouwen woning

Sparen jullie ook maandelijks geld?


Er wordt iedere maand standaard 1550 EUR overgeschreven naar de “verbouwrekening”. Die is nu ruim 17.000 EUR. Ook sparen we iedere maand 250 EUR voor de vakantie als reservering.

Ook sparen we voor een nieuwe auto. We houden iedere maand geld over van het brandstofverbruik: oa. door de corona-crisis en het verlof van mijn vrouw rijden we véél minder dan vooraf ingeschat. Ook is de private-lease auto een plugin-hybride, waarmee we sowieso nauwelijks hoeven te tanken. Hiervoor staat inmiddels 1843 EUR klaar op de spaarrekening en 1110 EUR bij de lease-maatschappij. Dit laatste komt omdat zij de kilometers die je minder (of meer) rijdt aan het eind verrekenen. Over 3 jaar is de looptijd voorbij. Dan is het totaalbedrag opgelopen tot 8000 EUR.

Waar sparen jullie voor?


Een verbouwing van de keuken (gebudgetteerd op 15000 EUR), zolder (8000 EUR) en de warmtepomp (10.000 EUR). In totaal 33.000 EUR. Deze verbouwingen doen we gefaseerd in het jaar. Voor de keuken willen we bijvoorbeeld eerst rustig rondkijken in keukenzaken, wat nu niet kan door de coronacrisis.

De zolder verbouwen beginnen we op korte termijn mee, maar het duurste zijn de dakramen (3000 EUR) en airco (gebudgetteerd op 2500 EUR). De rest kan ik zelf.

Geldsnor toekomst verhaal

We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien jullie financiën er over 5 jaar uit?


Over 5 jaar wil ik mijn eigen voedselbos-boerderij hebben: walnoten, hazelnoten, tamme kastanjes, divers fruit en een grote moestuin. Geld verdienen we dan gedeeltelijk passief, maar ook actief. Dit door het aanbieden van bewust-leven cursussen (al klinkt dat wel heel cheesy!) voor mensen met obesitas. Zelf hun eten verzamelen, koken en producten maken. Geen internet of smartphones, maar spelletjes spelen, boeken lezen en bewust van de wereld om je heen. Maar zónder zweverigheid of het opgeven van (basis)comfort.

Ook een keer meedoen? Meld je aan!

Op dit moment zijn er weinig nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De portemonnee van... Lees jij deze rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen portemonnee verhaal.

Aanmelden kan via zuinigeman@gmail.com of via de contactpagina. Je ontvangt vervolgens de vragenlijst per e-mail. Je kan uiteraard ook anoniem meedoen.

  1. Geweldig handelsplatform, gemakkelijk te gebruiken en snel op te nemen met bitcoins, bankrekening, PayPal, skrill enz. Ik heb dit platform gebruikt in combinatie met de meest aanbevolen forexstrategie en binaire optiehandel op internet van Carlos Ellison en tot nu toe heb ik geen klachten en verdien ik wekelijks bijna $ 5000- $ 8000. Hij is echt geweldig, de beste in zijn vak en uniek onder andere, ik ben dankbaar en wil dat jullie allemaal meedoen aan zijn goede werken. Neem contact met hem op via whatsapp: +12166263236
    E-mail: carlose78910@gmail.com

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken