Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

7 juli 2020

Wat betekent Side Hustle?

Wat betekent Side Hustle?

Wat betekent Side Hustle? Side hustle. Zo noemen ze dat in Amerika. De laatste jaren hoor en lees ik deze term veel vaker. Als we het hebben over een side hustle, dan hebben we het over een extra bijbaantje dat je in je vrije tijd doet om extra geld te verdienen. Side hustle doe je namelijk wel naast je vaste (fulltime) baan, waarin je kan brainstormen en experimenteren kan met bedrijfsideeën, en waarmee je met een beetje extra inspanning je hobby kunt omzetten in extra inkomen. 

Nu is dat hosselen (Nederlandse term voor side hustle) in Amerika voor veel mensen noodzakelijk. In Amerika hebben heel veel werkende mensen een aantal (bij)banen om elke maand rond te kunnen komen. Nu is dat in Nederland toch anders. Maar hosselen doe ik zelf ook al jaren. Geld verdienen met je hobby. Zuinigeman blogt al enkele jaren en met de advertenties op mijn blog verdien ik extra geld. Dat noemen we dus hosselen in het Nederlands en side hustle in het Engels.

Door geld te verdienen met bloggen heb ik door mijn hobby een bijbaantje gekregen. Ook al zie ik dat niet als bijbaan. Ik kan beter 2 uur per week extra werken in loondienst en dan verdien ik meer dan met mijn blog zuinigeman/ Side hustle moet je wel met passie doen, want in het begin verdien je niets met hosselen en het kost veel tijd. Maar er zijn natuurlijk altijd mensen die geluk hebben en van hun side hustle kunnen rondkomen. Doordat ze een succesvolle blog hebben of een goed bekeken youtube kanaal hebben, dan kan je van je hobby je werk maken.
Geld verdienen side hustle

6 ideeën voor een side hustle


We kunnen allemaal wat extra geld gebruiken, toch? Hieronder een lijst met ideeën voor een side hustle. In de breedste zin van het woord is een side hustle een activiteit naast je vaste baan, waarmee je geld verdient. Dat kan een parttime baan zijn of een webshop om je eigen spullen te verkopen. Bijna al deze side hustles kan je gewoon vanuit huis doen.

1.    Blog. Een blog starten en vervolgens hier geld mee verdienen. Het starten van een website of blog is niet zo moeilijk. Als je gepassioneerd bent over auto's, kan je een blog starten over auto's.

2.    E-commerce. Vind je het leuk om te borduren, breien, haken of schilderen? Begin een eigen webshop en verkoop je spullen die jezelf maakt. Of verkoop het via etsy in plaats van je eigen webshop.

3.    Advies geven. Komen mensen naar jou toe voor advies? Misschien is een advies bureau iets voor jou? Als adviseur kan je in diverse niches aan de slag.

4.    Podcast. Geld verdienen met je eigen podcast. Hiermee ga je niet gelijk veel inkomsten mee krijgen. Maar als je iets unieks kan maken dan kunnen er mooie samenwerkingen uitkomen.

5.    Vlog / youtube. Een vlog of een video maken kan een leuke hobby zijn. Heel veel mensen willen een influencer worden. Met advertenties ik je vlog of video kan je hiermee geld verdienen.

6.    Cursus / workshops. Weet jij van bepaalde onderwerpen eigenlijk best veel af? Misschien is het tijd om die kennis met de rest van de wereld te delen. Schrijf een cursus en verkoop deze online. Of geef online workshops. Je bepaalt zelf hoe jouw cursus of workshop eruit ziet.

Kies uiteindelijk een side hustle wat je leuk vind en besteed hier tijd aan om het te verbeteren en/of klanten te krijgen. Houd je van gadgets, gaat dan een blog hierover schrijven of word expert op gebied van gadgets. Met elke hobby kan je geld verdienen. Het duurt alleen even voordat je goed genoeg bent, het kan een aantal maanden maar ook zelfs jaren duren om met hosselen geld te verdienen. Maar de belangrijkste side hustle tip is, doe vooral wat jij leuk vind!

Heb jij een side hustle?

  1. Sinds maart heb ik mijn eigen blog over financieel onafhankelijk worden. Ik zie het als een side hustle want het onderwerp heeft 0,0 te maken met mijn dagelijkse werk. Of misschien is het eigenlijk meer een hobby met side hustle potentie, want voorlopig kost het me alleen maar tijd en geld. :)

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ook ik blog als side hustle, in de eerste plaats omdat het leuk en leerzaam is, en als het wat oplevert is het natuurlijk mooi meegenomen.

    BeantwoordenVerwijderen
  3. Sinds 2 jaar bezorg ik 1 x in de week de plaatselijke huis aan huis krant. Voor de verdienste hoef je het niet te doen want in geld wordt je hier niet rijk van. Maar het levert mij wel elke week een uurtje fietsen op en regelmatig een leuk gesprek met buurtbewoners.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken