Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

8 maart 2020

De portemonnee van S (23) & B (27)

De portemonnee van S (23) & B (27)

De portemonnee van S (23) & B (27) In deze rubriek vraag ik de lezers naar de inhoud van hun portemonnee. Elke zondag komt in de rubriek De Portemonnee Van... een lezer aan het woord over zijn of haar persoonlijke financiën. Hoeveel geld komt er maandelijks in de portemonnee en hoeveel geld rolt er maandelijks uit de portemonnee. Waar doen ze het van?

Deze week gaan wij een kijkje nemen in de portemonnee van... S (23) & B (27)Stel je zelf voor…


Ik ben S.(23), ik werk fulltime in de zorg. Ik woon samen met B(27), hij werkt fulltime als monteur. Daarnaast werkt hij wekelijks wat uur extra.

Heb je zelf ook een blog op financieel gebied?


Nee.

En welke financiële blogs volg je graag?


Ik kijk regelmatig op zuinigeman en Portrenee.nl.


Wat zit er op dit moment aan geld in je portemonnee?


€45,25

Wat zijn jullie netto-inkomsten per maand?


€5300,-
Inkomen per maand
Salaris S € 2.350,00
Salaris B € 2.350,00
Extra inkomsten B +/- € 600,00
Totaal € 5.300,00


Wat zijn jullie vaste lasten per maand?


We hebben beide een eigen rekening en een gezamenlijke rekening. Hiervan worden de vaste lasten voor ons huis afgeschreven. De zorg verzekeringen betalen we beide zelf. De kosten van de auto’s betaald B. Cadeautjes, boodschappen en overige kosten zijn voor mij (S). 
Uitgaven vaste lasten per maand
Hypotheek € 835,00
Gas, water, licht € 150,00
Zorgverzekeringen € 250,00
Overige verzekeringen € 105,00
Autoverzekering 3 auto's € 100,00
Wegenbleasting 3 auto's € 230,00
Mobiel/tv etc. € 102,00
Overig € 21,50
Sparen € 1.500,00
Totaal € 3.293,50


Wat zijn jullie variabele lasten per maand?


Uitgaven variabele lasten per maand
Tanken € 250,00
Boodschappen € 250,00
Cadeautjes € 50,00
Leuke dingen € 250,00
Totaal € 800,00

Wat zijn jullie variabele lasten per jaar?


We weten niet exact hoeveel de gemeentelijke belastingen etc. Zijn. We weten dat aan het begin van het jaar deze rekeningen komen. Dus hier houden wel wel altijd rekening mee met ons spaarplan. 

We schatten €1100,- 

Hoe beheer je de financiën?


We zijn beide niet heel handig met Excel of andere programma’s. Sommige periodes zijn we er meer mee bezig dan andere. Dan schrijf ik alles weer eens op in een boekje zodat we weten hoe we er voor staan en of we onnodige kosten maken en ergens op kunnen besparen.

We hebben beide een eigen rekening waar ons salaris op gestort wordt. Daarnaast hebben we een gezamenlijke rekening waar we elke maand een vast bedrag op storten. Hier worden onze vasten lasten voor het huis van betaald.


En wie doet de financiën?


Ik (S)  doe de financiën. Rekeningen betaal ik zo snel mogelijk en kijk regelmatig even op het overzicht van het online overzicht van de bank om te kijken hoe het gaat. 

Tevreden met de inkomsten en uitgaven?


We zijn tevreden het onze inkomsten en uitgaven. We werken nu allebei fulltime en kunnen goed sparen met onze huidige inkomsten. We proberen geen nutteloze uitgaven te doen. 


Houd je je geld in de knip? Of geef je het ook makkelijk uit?


We zijn allebei best zuinig en denken goed na over onze uitgaven. Maar wanneer we iets graag willen hebben voor onze hobby of voor ons huis kopen we dat wel makkelijk. Ook al moeten we dan aan ons spaargeld komen.


Praat je met anderen over geld? Hoe wordt er gereageerd?


We praten niet veel met andere over geld. We hebben het er regelmatig samen over, maar zien niet de meer waarde van het bespreken van geldzaken met anderen. 

Heb je wel eens een financiële misser gehad?


Nee.

Spaar je ook maandelijks geld?


We sparen standaard beide €750,- Hiernaast proberen we €400,- via onze gezamenlijke rekening. We storten hier beide een vast bedrag op, de vaste lasten zijn minder waardoor we automatisch sparen op deze rekening. Van deze rekening betalen we jaarlijks ook de gemeentelijke belastingen etc.


En zo ja, waar sparen jullie voor?


We proberen jaarlijks € 10.000 af te lossen op onze hypotheek. Daarnaast willen we een nieuwe schuur bouwen in de tuin hier hebben we ook €10.000 euro voor nodig. 

We gaan even in de toekomst kijken. Hoe zien jouw financiën er over 5 jaar uit?


We hopen dat we over 5 jaar gezegend zijn met een kind. We zullen dan waarschijnlijk wat inleveren op onze inkomsten maar hopen dat we alsnog door kunnen blijven gaan met onze jaarlijkse extra aflossing  op de hypotheek en daarnaast genoeg gespaard hebben om over een aantal jaar ons droomhuis te kunnen kopen.

Ook een keer meedoen? Meld je aan!

Op dit moment zijn er weinig nieuwe aanmeldingen voor de rubriek De portemonnee van... Lees jij de rubriek ook zo graag? Zonder aanmeldingen is er geen portemonnee verhaal.

Aanmelden kan via zuinigeman@gmail.com of via de contactpagina. Je ontvangt vervolgens de vragenlijst per e-mail. Je kan uiteraard ook anoniem meedoen.

 1. 2300 netto is erg veel voor een 23 jarige in de zorg. Ik ben benieuwd wat je opleidingsniveau/ functie/ ervaring is.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Dit vraag ik mij ook af.
   Ik ben zelf Verzorgende IG en EVV'er, zit in loonschaal 40, trede 10. Mijn leeftijd is 32, en ik werk 32 uur.
   Ik verdien om en nabij de 2100 euro per maand.
   Ik gok dat ze verpleegkundige is, en misschien veel late diensten en nachten werkt?

   Verwijderen
 2. Netjes hoor!! Velen op jullie leeftijd gaan er heel anders mee om. Heel veel succes samen!

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik vind het salaris voor iemand van die leeftijd in de zorg ook erg hoog, maar jullie besteden jullie geld volgens mij wel echt prima. Alleen die 3 auto's kan ik moeilijk plaatsen.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken