Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

28 mei 2019

Boodschappen & maandmenu April

Boodschappen & maandmenu April

De maand mei is al bijna om en ondertussen heb ik nog niets geschreven over de uitgaven van de boodschappen in de maand april. Waar ik vorig jaar elke week schreef over onze boodschappen uitgaven, schrijf ik nu maandelijks omdat een aantal lezers dit interessant vind.

Ondertussen hebben wij voor dit jaar een budget gesteld van 333 euro per maand. Vorig jaar gaven wij gemiddeld 388 euro uit aan de boodschappen. De boodschappen zijn dit jaar duurder geworden en toch willen wij minder geld aan de boodschappen uitgeven.


Boodschappen april 2019


In maand april gaven wij 360,52 euro uit aan de boodschappen. Wij kochten 112 koopzegels bij de boodschappen met een waarde van 11,20 euro. Uiteindelijk hebben wij 349,32 euro uitgegeven. Weer zitten wij boven ons budget met 16,32 euro. In maart gaven wij 33,59 euro teveel uit in dat opzicht is het een stuk minder.

Wij geven toch nog altijd minder geld uit aan de boodschappen dan het gemiddelde van 388 euro per maand. In dat opzicht slagen wij wel. Ondertussen heb ik gemerkt dat de boodschappen bij de Lidl ook weer duurder zijn geworden op veel boodschappen een prijsstijging van 0,01 euro cent tot 0,10 euro cent per artikel in vergelijking met februari/maart. De meeste boodschappen hebben wij gekocht bij de Lidl, bij de Lidl gaven wij 176,15 euro uit en bij de Albert Heijn gaven wij 102,79 inclusief 91 koopzegels. De rest van de boodschappen was bij de kaasboer, Jumbo en Ikea.


Maandmenu april


Hieronder kan je onze maand menu bekijken. Ik kook bijna elke dag zelf en gebruik bijna geen zakjes en pakjes in mijn maaltijden die ik bereid. Maak ik tomatensaus voor de pasta, dan maak ik gebruik van verse tomaten of passata en gepelde tomaten uit blik. Gebruik ik geraspte (geiten) kaas in een recept dan rasp ik deze kaas helemaal zelf. Wat wij eten heeft vaak te maken met wat er in de aanbieding is in de winkel een aantal groenten eten wij graag zoals brocolli, witlof en uien, knoflook, champignons, wortelen, prei en kool hebben wij altijd wel in huis om onze eigen groente pakketten te maken.

Week 14


Maandag
Indiase curry met groenten en zilvervliesrijst. Gekookte eieren en gemarineerde kipfilet uit de oven voor vriendlief.

Dinsdag
Volkorenspelt pasta penne met tomatensaus en groenten (ui, wortelen, prei, paprika)

Woensdag
Gekookte aardappelen, witlof uit de oven gegratineerd met geitenkaas, vegetarische ballen in jus en runderburger.

Donderdag
Vlaamse frieten uit de airfryer, brocolli/wortelen en vegetarische ballen in jus en runderburger voor vriendlief.

Vrijdag
Broodje subway als lunch. Avonds een maaltijdsalade (tomaat, mozarella en garnalen) kant en klaar.

Zaterdag
Restjes dag voor vriendlief. Brood mee naar het werk, avond dienst.

Zondag
Restjes dag voor vriendlief. Maaltijdsalade (geitenkaas) mee naar het werk, avonddienst.

Week 15


Maandag
Witlof-kerrie oven schotel.

Dinsdag
Zilvervliesrijst met restjes groenten en woksaus. Gebakken eieren erbij geserveerd.

Woensdag
Mexicaanse maisbloem tortillias (glutenvrij) gevuld met sla, vegetarisch gehakt mengsel met kidney bonen, mais, ui, tomaat. Vriendlief kreeg rundergehakt variant. Geserveerd met verse quacomole.

Donderdag
Gekookte aardappelen, sperziebonen (vriezer) en vegetarische ballen in jus en runderbalgehakt voor vriendlief.

Vrijdag
Rodelinzen penne pasta (glutenvrij) met uien, champignons,diepvries spinazie en zelfgemaakte rodelinzen-groenten saus.

Zaterdag
Vlaamse frieten met broccoli/wortelen. Kipfilet voor vriendlief en overgebleven vega balletjes in jus.

Zondag
Chili sin carne met pandanrijst.


Week 16


Maandag
Gekookte aardappelen, witlof uit de oven en warme rode bieten met een uitje. Voor vriendlief kipfilet erbij.

Dinsdag
Lasagne ovenschotel. Gemaakt met gelelinzen lasagne bladen, gebakken groenten in tomatensaus, laagjes maken en dan geraspte kaas erover.

Woensdag
Pandanrijst met groenten en woksaus (kant en klaar voor deze keer). Gebakken eieren erbij.

Donderdag
Stamppot rauwe andijvie met zachte geitenkaas.

Vrijdag
Bbquen (vegetarisch) op vakantie.

Zaterdag
Gebakken aardappelen , gegratineerde brocolli met kaas, vegetarische worstjes / kippenvleugels op vakantie.

Zondag (Eerste paasdag)
Vlaamse frieten met witlof uit de oven, kipballen / vega burger.


Week 17


Maandag (tweede paasdag)
Rijst met restjes groenten, woksaus en gebakken eieren voor vriendlief kipfilet.

Dinsdag
Restjes dag.

Woensdag
Maistortillias (glutenvrij) geserveerd met een groenten mengsel van uien, bonen, paprika’s en tomaat. Geserveerd met zelfgemaakte guacamole.

Donderdag
Gekookte aardappelen met verse asperges, zelfgemaakte geitenkaassaus en champignon burger.

Vrijdag
Boeren friet met kipdijfilet reepjes en salade van spinazie, tomaat, komkommer en feta. Ik at een champignon burger erbij. Door verbouwing in huis at schoonvader mee.

Zaterdag
Witlof oven schotel zonder pakjes en zakjes uiteraard zelf gemaakt.

Zondag
Courgette lasagne oven schotel. Groenten in tomatensaus een laagjes dun gesneden courgette en afwisselend een laagje linzenlasagnebladen.

Hoeveel geld geven jullie uit per maand?

  1. Klinkt allemaal lekker!! Wij zijn met ons 4tjes en geven 500 euro per maand uit aan boodschappen. We hadden altijd 400 euro maar we merken dat de boodschappen duurder zijn geworden, we zijn anders gaan eten dus al met al verhoogd met 20 euro per week en nu komen we wel oke uit. De ene week is het echt op, de andere week houden we wat over.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Wat lekker en verantwoord allemaal! Vraagje: ik zie geen "restjes"-dag. Wat doen jullie met de overblijfsels? Daarnaast nog een vraag: hoe bevalt zo'n airfryer? Doen jullie daar verse aardappelen in of met een zak friet vanuit de supermarkt?

    BeantwoordenVerwijderen
  3. De lidl is zeker duurder geworden dat merkte ik ook al op bepaalde producten. De air-fryer gebruik ik werkelijk overal voor het is tenslotte een kleine hete lucht oven, dus behalve friet gaat er bij ons ook vlees, vis, broodjes etc etc in.. zou niet meer zonder willen :-D

    Je menu ziet er lekker gevarieerd uit, kook je ook wel eens een extra portie voor de vriezer om bv mee te nemen naar het werk?

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken