Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

4 maart 2019

Boodschappen & maandmenu februari

Boodschappen & maandmenu februari

Waar ik vorig jaar elke week schreef over de boodschappen, schrijf ik nu elke maand over de boodschappen. De boodschappen zijn met 3 procent gestegen dit jaar en ondertussen willen wij minder geld uitgeven aan de boodschappen dan vorig jaar. 

Ons maandelijkse boodschappen budget is voor dit jaar 333 euro per maand, vorig jaar gaven wij gemiddeld 388 euro per maand uit aan de dagelijkse boodschappen. Ik moet zeggen dat het best een ruim budget is voor twee personen er zijn heel veel gezinnen die het met veel minder moeten doen. Maar wij eten ook heel veel noten, groenten en fruit, dat is een stuk gezonder maar ook duurder dan diepvries pizza's, frikandellen en patat.

Voor een zak cashewnoten van 500 gram betaal je minimaal 6 euro en wij kopen daar zo 3 zakken per maand van. Gezond eten kost in mijn ogen veel geld, vooral als je elke dag groenten, fruit en een handje noten wil eten.


Boodschappen februari 2019


In de maand februari gaven wij 334,46 euro uit aan de boodschappen. Dit is 1,46 boven ons budget, vorige maand zaten wij 70,20 euro boven ons budget van 333 euro. Voor deze maand is het net niet gelukt om er onder te zitten.

De meeste boodschappen hebben wij gekocht bij de Albert Heijn, 142,12 euro hebben wij daar uitgegeven. Met 0,63 euro verschil staat de Lidl op nummer twee, bij de Lidl gaven wij 141,49 euro uit aan de boodschappen.

Financiële bloggers kopen vooral boodschappen bij de Albert Heijn, dat viel mij op toen ze hun boodschappen deelde op de blog. Ik snap het wel hoor, Albert Heijn is een fijne winkel om boodschappen te doen. Maar zoals je ziet haal ik ook veel boodschappen bij de Albert Heijn. De rest van de haal ik bij Lidl, Jumbo en de kaasboer.

Koopzegels gespaard


Wij sparen ook koopzegels en vanaf dit jaar houd ik alles precies bij hoeveel geld wij aan koopzegels uitgeven. Wij hebben namelijk 13,20 euro uitgegeven aan koopzegels bij de Jumbo en Albert Heijn. Als ik dit bedrag van de 334,46 euro aftrek, hebben wij deze maand zelfs 321,26 euro uitgegeven aan de boodschappen en zitten wij 11,04 euro onder het budget van 333 euro.


Maandmenu februari


Hieronder kan je onze maand menu bekijken. Ik kook bijna elke dag zelf en gebruik bijna geen zakjes en pakjes in mijn maaltijden die ik bereid. Maak ik tomatensaus voor de pasta, dan maak ik gebruik van verse tomaten of passata en gepelde tomaten uit blik. Gebruik ik geraspte (geiten) kaas in een recept dan rasp ik deze kaas helemaal zelf.

Week 5


Maandag
Zilvervliesrijst met sperziebonen , vega gehakt, uien, knoflook, paprika in zelfgemaakte satesaus. Gekookte ei en voor vriendlief kipfilet.

Dinsdag
Restjes dag.

Woensdag
Vlaamse frieten uit de airfryer, gegratineerde broccoli uit de oven en kipfilet voor vriendlief.

Donderdag
Bloemkool curry met zilvervliesrijst.

Vrijdag
Andijvie stamppot. Met bal gehakt. En vega balletjes. Bij schoonvader gegeten.

Zaterdag
Gebakken aardappelen met gegratineerde broccoli en groenten schnitzel en runderburgers. Gegeten bij mijn zus.

Zondag
Rijstnoedels met gewokte groenten en gebakken spiegeleieren.


Week 6


Maandag
Witlof aardappel met kerrie en vegetarische gehakt

Dinsdag
Restjes dag.

Woensdag
Stamppot hutspot met fetakaas. Aardappelen, uien en wortelen uiteraard zelf gesneden.

Donderdag
Pasta met zelfgemaakte tomatensaus en groenten. Zelf geraspte kaas.

Vrijdag
Spruitjes oven schotel met uien, champignons en knoflook met zelfgemaakte roomsaus en kaas uit de oven. Met gekookte aardappelen en rundertartaar voor vriendlief.

Zaterdag
Frieten, broccoli uit de oven met kaas en kipfilet. Groenten balletjes voor mij. Schoonmoeder en zwager aten mee.

Zondag
Restjes van afgelopen dagen. Vriendlief at thuis en ik at op mijn werk een opgewarmde pasta met feta en geraspte geitenkaas.

Week 7


Maandag
Witlof ovenschotel met vegetarische gehakt, aardappelschijfjes er boven op en afgemaakt met kerriesaus.

Dinsdag
Andijvie ovenschotel met vegetarische gehakt, uien, knoflook en 250 gram champignons, 400 gram andijvie. Alles gebakken geitenmelk toegevoegd en wat maizena. In de oven schaal en daarboven op een zelfgemaakte aardappelpuree. 30 minuten in de oven op 200 graden.

Woensdag
Zilvervliesrijst met groenten in satesaus en vegetarische gehakt. Gebakken eieren erbij. Kook gelijk extra rijst voor een aantal dagen.

Donderdag
Zilvervliesrijst met gewokte groenten en woksaus. Gebakken eieren en voor vriendlief kipfilet.

Vrijdag
Volkoren spelt spaghetti, met groenten in tomatensaus, vegetarisch gegeten bij schoonvader.

Zaterdag
Restjes gegeten. Schoonvader at mee.

Zondag
Vlaamse frieten uit de airfryer met witlof uit de oven en biologische runder tartaar voor vriendlief.


Week 8


Maandag
Gekookte aardappelen met bloemkool uit de oven met geraspte kaas, biologische runder tartaartje voor vriend en groenten balletjes

Dinsdag
Restje bloemkool, rijst, gekookte eieren, uien, knoflook, paprika. Alles bij elkaar werd het een Indiase bloemkoolcurry.

Woensdag
Restjes dag. Uit de vriezer rijst met chili sin carne.

Donderdag
Vegetarische prei- aardappel oven schotel met vegetarische gehakt en paprika.

Vrijdag
Stamppot rauwe andijvie met runderrookworst voor vriendlief en vegetarische balletjes in jus voor mij.

Zaterdag
Verse Frieten uit de airfryer met kaas gegratineerde sperziebonen uit de oven. Ikea Kipballen en groenteballen.

Zondag
Groenten aardappel schotel met kerriesaus. Overgebleven groenten gebakken met voorgekookte aardappel schijfjes in een ovenschotel overgoten met kerriesaus. Vriendlief at biologische rundervink erbij.

Hoeveel geld hebben jullie uitgegeven aan boodschappen in de maand februari? En wat is jouw boodschappen budget per maand?

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken