Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

11 december 2018

Hypotheek huidige waarde 94,01%

Hypotheek huidige waarde 94,01%

Van vriendlief mag ik geen financiële gegevens van onze gezamenlijke hypotheek delen. Omdat hij vind dat het niet op het internet "thuis" hoort. Zelf heb ik er geen problemen mee en had ik het graag willen delen, maar dat gaat niet.

Wat wel gedeeld kan worden is dat wij 5,9% van onze hypotheek afgelost hebben. Dat komt ook doordat wij eigen geld gebruikt hebben bij de aankoop van onze woning. Wij hebben voor 94,01% nog aan hypotheek openstaan.

Van september 2017 tot december 2018 hebben wij 4893,73 euro afgelost via onze annuïteitenhypotheek. Extra aflossen is er helaas nog niet van gekomen.


Ook is onze woning was 1500 euro meer waard volgens het taxatierapport, dan wij voor de woning betaald hebben. Hoeveel onze woning in 2019 waard word volgens de WOZ-waarde weten wij nog niet.

Wel worden er tussenwoningen in onze straat verkocht voor veel meer geld. Zelfs meer dan 15.000 euro dan wat wij in 2017 hebben betaald voor onze gerenoveerde hoekwoning. En dan heb je nu een tussenwoning, die duurder is en ook nog volledig opgeknapt moet worden. Gelukkig gaan wij onze woning niet verkopen en we rekenen ons niet rijk. De woning markt is turbulent en waarde van een woning kan ook weer dalen.

Bovenstaande grafiekje heb ik gebruikt uit de hypotheekspreadscheet van geldnerd.nl

Hoeveel (procent) hebben jullie al afgelost op de hypotheek?
 1. Ik heb helaas geen idee, hoewel we wel wat afgelost hebben inderdaad. Mooi dat je je partner respecteert en bepaalde informatie niet op je blog zet.

  nicole@huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik vind het juist vreemd dat vriend bepaalt wat jij deelt. Sowieso bij de woorden 'niet mogen' zou ik al gaan stuiteren. Het is toch jouw blog? En het is anoniem dus deel lekker wat je wil delen, dan wordt het voor ons ook interessanter.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hebben twee maanden geleden een huis gekocht en konden door de overwaarde meteen een grote extra aflossing doen. De hypotheek t.o.v. de huidige waarde zal op dit moment rond 80% liggen. Toch fijn dat we in ons oude huis veel extra afgelost hebben én dat de markt ons goed gezind was! De hypotheek t.o.v. de huidige waarde in ons oude huis was zelfs 57%!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Dankjewel voor de bronvermelding! En leuk dat je de spreadsheet ook gebruikt!!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken