Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

28 augustus 2018

Nieuwe kunststof kozijnen bovenverdieping

Nieuwe kunststof kozijnen bovenverdieping

Onze hoekwoning die wij samen, bijna een jaar geleden gekocht hebben willen wij duurzamer maken. Dit gaat in kleine stappen en nu hadden wij gezamenlijk besloten om eerst het enkel glas op de 1ste verdieping te vervangen voor dubbel glas, HR++ glas.

Onze woning heeft op de begane grond dubbel glas (zonder hr++), op  de eerste verdieping hebben wij enkel glas en dat hebben wij geweten afgelopen winter. Afgelopen winter hebben wij vaak de kachel aan gehad omdat het aardig tocht in huis, ook wij hebben open trappen naar de eerste en zolder verdieping dus is het ook aardig koud in de winter maanden en komen er elke ochtend als het vriest, ijs bloemen op onze raam en als dat weer smelt dan heb je de vensterbank en kozijnen helemaal nat.

In eerste instantie wilden wij eerst het enkel glas door HR ++ glas vervangen in onze bestaande houten kozijnen. Volgens onze klusjes man is het hout nog aardig in goede staat, maar moeten wij om de x aantal jaren onze houten kozijnen verven. En bij het vervangen van enkel glas naar dubbel glas moet het ook gelijk geverfd worden. En als je alles bij elkaar optelt dan loopt het bedrag al aardig op.


Voor hetzelfde geld hebben wij ook kunststof kozijnen met weinig onderhouds-kosten, eind juni had vriendlief een foldertje gevonden in onze brievenbus met een kunstof kozijnen boer uit het oosten van het land. Afspraak gemaakt en ondertussen heb ik natuurlijk online gekeken wat het ongeveer zou kosten.

Wij kregen gelijk een goed bod. Kunstof kozijnen van het merk Schüco, HR ++ glas, gratis horren voor 4 ramen, inclusief vensterbank, kozijnen met houtlook en houtlookverbinding en daarbij wordt het oude materiaal afgevoerd en bestaan onze houten kozijnen nu uit 4 raam delen, dit worden er namelijk 2 zodat de gehele voorkant en achterkant uit 1 raamwerk gemaakt wordt in plaats van 4 raamwerken en daartussen met hout opgevuld. De inmeter van de kozijnen boer kwam twee weken later.


Over de kleur waren wij het samen niet echt eens, vriendlief wil helderblauw en ik wilde graag antraciete kleur aan binnen en buitenkant, maar dat was een stuk duurder. Maar uiteindelijk is het  RAL 9001 voor de kozijnen en monumentenblauw (RAL 5004) voor de ramen die open gaan geworden. Monumentenblauw is zwartblauw en zo zijn wij allebei tevreden met de kleur.

Wij betalen dit vanuit onze spaarrekening, de helft van het totale bedrag hebben wij overgemaakt in augustus en midden september worden onze kunstof kozijnen geplaatst, net voordat wij de koude maanden van het jaar in gaan. Zo word onze woning duurzamer en  is het beter voor het milieu als wij minder gas gaan verbruiken.
 1. In de "blog die ik volg" van Zuinigaan las ik toch echt;
  "Nieuwe kunst of kozijnen bovenverdieping". Die keuze lijkt mij niet moeilijk :)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Daar ga je echt plezier van krijgen.. goede keus.

  Toen wij hier 6 jr terug kwamen wonen stormde we ook zo ongeveer de slaapkamers uit.. het was ook onze eerste investering de 1ste etage in de kunststof met dubbel glas, afgelopen maanden is de zolder verdieping gedaan en de volgende aanpak word de beneden verdieping en dat gaat een renovatie worden pfftt
  Ook de kelder hebben wij in de tijd laten opspuiten zodat de warmte niet allemaal via de vloer verdwijnt en zo pakken we iedere keer een stukje aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik zal het straks verwijderen, maar het is kunststof. :P Sorry, heb jaren in de kunststof branche gewerkt. :)

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Mijn spellings check maakte er volgens mij kunstof i.p.v. kunststof van. Zal het blog bericht, bijwerken.

   Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken