Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

30 augustus 2018

Boodschappen & weekmenu week 34

Boodschappen & weekmenu week 34

In deze week hebben wij boodschappen gedaan bij de Deen, Dekamarkt, Lidl, Jumbo en de Albert Heijn supermarkten. In totaal hebben wij 81,97 euro uitgegeven aan de boodschappen, dat is inclusief koopzegels van Albert Heijn en Jumbo.

Bij de boodschappen zat dit keer ook drinken, eten en lekkere dingen zoals nootjes en snoepjes voor naar de Efteling, waar wij afgelopen zaterdag naar toe zijn geweest.

Wij nemen onze eigen eten en drinken mee naar de Efteling want een flesje drinken kost zo 2,50 euro tot 2,80 euro in de Efteling en een flesje cola of sinas kost rond de 0,30 a 0,40 cent in de supermarkt. Dat scheelt natuurlijk als je zelf iets mee neemt! Uiteindelijk hebben wij samen nog 18,40 euro uitgegeven in de Efteling aan avond eten. We waren van 10:00 tot 23:00 uur in het park.


Weekmenu van week 34

Maandag
Vlaamse frieten met sperziebonen met kaas uit de oven met vegan filet en runderburger. Zwager at mee.

Dinsdag
Spaghetti met zelfgemaakte tomatensaus van verse tomaten met prei, ui, courgette. Zelf geraspte geitenkaas.

Woensdag
Zelfgemaakte boekweit pannenkoeken van boekweitmeel, eieren en sojamelk.

Donderdag
Gekookte aardappelen, witlofstronken uit de oven met geitenkaas, met vegetarische kaasschelp en rundvlees.

Vrijdag
Zelfgemaakte nasi met gebakken eieren en zelfgemaakte pindasaus. Vriendlief at kipfilet erbij.

Zaterdag
Dagje efteling van 10:00 tot 23:00 uur. Zelf drinken, broodjes en wat lekkers meegenomen. Avonds hebben wij een broodje vegetarisch hamburger / patatje / broodje donner kebab gegeten.

Zondag
Gekookte aardappelen, sperziebonen/brocolli met vegetarische kaasschelp / kipfilet.

Als jullie naar een pretpark gaan, nemen je dan ook eten en drinken mee?
 1. Ik snap het even niet, jullie nemen eigen eten en drinken mee, maar betalen toch 18 euro voor eten en drinken in de Efteling? Dat hadden jullie toch meegenomen?
  Ik heb een hele fijne thermosrugtas voor eten en diverse maten goede thermosflessen. Scheelt natuurlijk ook wel dat ik geen prik drink,dat kan niet in een thermoskan.Favoriet bij uitstapjes is wrap met hartig beleg, en pannenkoek met zoet beleg.Maar ook een bakje noten, blokjes kaas, gehaktballetjes (thuis gemaakt) en gekookt ei zijn prettig om mee te nemen want eiwitten stillen honger goed. En fruit is ook fijn voor onderweg. In de thermoskan gaat ijskoffie, en verder drink ik water, zoals altijd. Bij een dagje uit ontbijt ik thuis, lunch en tussendoortje mee en thermoskan ijskoffie en een fles water.Het is een dagje uit, geen survival, dus ik red me daar wel mee. Als ik thuiskom staat er een bak soep klaar,of een kliekje wat in de magnetron opgewarmd kan worden, want koken komt er meestal niet van na een lange dag weg.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik neem ook altijd drinken en tussen doortjes mee als we naar een pretpark gaan. Verder haal ik daar altijd wel een frietje of iets te warm eten.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Nee dat nemen wij niet mee, hier gaan we meestal 1x per jaar naar de Efteling, de kaartjes koop ik met korting bij A-h - tegen de tijd dat we daarheen gaan lever ik een spaarzegelboekje te waarde van 52,- in en daar kopen we dan in het park eten drinken van.. de parkeerkaart sparen we dan weer wel uit ;-) omdat we weten waar we de auto zonder parkeerkosten kunnen neer zetten.
  Het is ook het enige park waar Eurootje mee naar toe gaat, laten we zeggen jeugdsentiment.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat een boel verschillende supermarkten. Was dat bewust vanwege aanbiedingen? Of kwam het gewoon zo uit

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Deen en Dekamart was voor de aanbiedingen van groenten en fruit alleen. Toen ik aan het winkelen daar was, was al heel veel uit verkocht wat in de aanbieding was.

   Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken