Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

28 juli 2018

Gastblog | Vinden of gevonden worden

Gastblog | Vinden of gevonden worden

Het was alweer een tijdje geleden maar onlangs had ik weer zo'n fijne ervaring, dat wat ik al een tijdje zocht kwam gewoon op mijn pad.

Ik wilde in mijn postzegeltuintje iets wat geschikt was om op te zitten onder een afdakje bij mijn raam, maar ik wilde er ook in ieder geval een deel van mijn recylewaren in kwijt kunnen.

Ik heb een minihuisje en als ik in mijn keukentje zo'n prachtig afvalemmersysteem met van die gescheiden bakken voor van alles en nog wat kwijt wil, dan heb ik geen plaats meer voor koelkast en oven. Ik bedoel afval...of bier en eten. Tja.

We waren er wel een beetje over uit dat het een lange opklapbare plank ging worden met daaronder bakken. Een DIY project dus. Ik had al een tijdje gezocht naar iets wat al af was, dus een kistbank of iets dergelijks, maar of ik vond het niks of het was gewoon te duur naar mijn idee.

Er is echter nog genoeg te doen in ons minihuisje dus de bank kon wachten. En toen gingen we eten bij een vriendin die net verhuisd was. Zij deed een bankje weg waar ik altijd al gek op was. En het bleek ook nog een klep als zitting te hebben. De Significant Other lief aangekeken en afijn eind van de avond werd hij in de auto geladen en ging mee naar huis. Inmiddels ben ik er een beetje mee aan het knutselen geweest en doet hij dienst zoals ik dat wil. Hij moet nog wel een beetje opgeknapt maar dat komt wel.

Dit soort ervaringen heb ik vaker gehad, en iedere keer denk ik weer, oh ja zo werkt dat soms. Je zet je antennes uit en je praat met mensen over wat je wil hebben of doen of wat dan ook, en dan komt er iemand die zegt hé zocht jij niet...Ooit tijdens mijn studie zocht ik een medische poster van de hersenen. Geplastificeerd, ik zag het helemaal voor me. Exact zo'n ding vond een vriendin bij het huisvuil. Dat voelt dan alsof het zo moest zijn.

Ik ben gek op dat soort momentjes. Ik geniet van dat 'het moest zo zijn' gevoel. Aan de andere kant kan ik het ook rationeel bekijken. Sommige gevallen kan ik scharen onder selectief waarnemen. Of wellicht is het synchroniciteit. Dat kun je zien als iets spiritueels maar wordt ook steeds meer wetenschappelijk verklaard. En als ik loop rond te vertellen aan iedereen dat ik iets zoek is de kans dat het bij mij terecht komt natuurlijk groter dan wanneer ik stilletjes mijn wens de wereld in stuur.  Maar de ratio en het fijne gevoel ervan gaan prima samen. Soms vergeet ik alleen dat het zo werkt. Tot het zomaar weer gebeurt.

Geduld is een belangrijke voorwaarde. Het duurt soms even, en naar de winkel gaan voor de dure of de "tja t is t m net niet maar ja ik moet toch wat" oplossing is soms makkelijker. En soms ook nodig. Als mijn wasmachine kapot is ga ik niet weken of maanden op mijn oma's wasbord staan zweten omdat ik keihard geloof dat er een prachtig apparaat gratis op mijn pad gaat komen. Een korte rondgang in de tweedehands wereld eindigt waarschijnlijk snel in een grote witgoedzaak. Maar toch, doe mij vaker van dat soort momentjes. Herkenbaar?

Deze gastblog is geschreven door Saskia, 1 x per 2 weken schrijft Saskia een gastblog op zaterdag.

Een reactie posten

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken