Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

12 juni 2018

Handige Bespaartips - 10 tips om geld te besparen - Deel 3

Handige Bespaartips - 10 tips om geld te besparen - Deel 3

Op zoek naar manieren om te besparen? Een groot deel van uw inkomen gaat op aan dagelijkse uitgaven, vaak ongemerkt. Wie geen geld uitgeeft houdt geld over!

Veel mensen moeten bezuinigen ook nu wij uit de crisis zijn moet er nog gelet worden op de centen. Ook zuinigeman moet rustig aan doen met zijn geld. Hieronder een aantal Handige bespaartips om goed op je centen te letten.


10 Handige Bespaartips

1. Bedenk bij alles wat u wilt kopen. Heb ik het ECHT nodig?

2. Kies een week lang bij alles wat u koopt voor de goedkoopste variant.

3. Een bladblazer, fiets of caranavalsoutfit nodig? Leen het bij een van uw buren of via peerby.com

4. Heeft u geld gespaard? Trakteer uzelf dan van dat geld op iets van u echt heel graag wilt hebben.

5. Zin in een theater voorstelling? Ga naar een try-out of matinee, die zijn vaak goedkoper dan reguliere voorstellingen.


6. Zoek uit waar iets goedkoper is. Soms kunt u door een eindje te rijden juist geld besparen.

7. Stel u zelf op de proef: hoeveel dagen lukt het u om GEEN geld uit geven?

8. Maak een maaltijd van producten in huis. Gebruik eens ingrediënten uit uw voorraadkast om een maaltijd te bereiden.

9. Zet in de douche een zandloper of kookwekker neer. Als de zandloper bovenaan leeg is of de kookwekker uitgaat is het tijd om te stoppen met douchen.

10. Ga minder douchen in de week. Door aan de wastafel te gaan wassen daardoor verbruikt u minder water, gas en stroom.

Elke cent telt mee om geld te besparen! Zuinigeman wil graag Handige Bespaartips verzamelen en bundelen. Heb jij nog Handige Bespaartips laat deze achter in de reacties en dan komt jouw tip in het volgende deel van Handige Bespaartips.

Wat is uw Handige Bespaartip(s)?
 1. Doe zo min mogelijk boodschappen. Ik probeer regelmatig een weekje over te slaan als het om boodschappen gaat en dan uit de kasten te eten.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik houd van theater.In mijn woonplaats is dat erg duur. Ik ga daarom liever naar Utrecht of Amsterdam, en zelfs met treinreis erbij ben ik dan goedkoper uit. Daarnaast draagt het ook wel bij aan het gevel van avondje uit, hoewel ik altijd smiddags al ga, ver voor de spits.Ik maak dan eerst een leuke stadswandeling. Dat is gratis. Ik zoek thuis alleen mooie route op. Broodtrommeltje met lekkers en thermos mee en tadaa...ik heb een topdag.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ik kijk bij veel van wat ik koop of het iets is wat ik voor meerdere dingen kan gebruiken. Grote bekers doen bij mij bijvoorbeeld ook dienst als soepkommen. Mijn deegkom is mooi genoeg om ook als slaschaal te gebruiken enz. Zo bespaar ik niet alleen geld, maar creeer ook meer ruimte in mijn keukenkastjes.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken