Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

16 mei 2018

Boodschappen zijn 8% duurder dan een jaar geleden

Boodschappen zijn 8% duurder dan een jaar geleden

Klanten van supermarkten moeten veel meer betalen voor hun boodschappen dan een jaar geleden. Het gaat om een prijsstijging van gemiddeld 8 procent. Dat meldt het consumentenprogramma Kassa op basis van een eigen jaarlijks terugkerend onderzoek.

Kassa doet elk jaar dezelfde boodschappen bij de grote landelijke supermarktketens Albert Heijn, Aldi, Jumbo, Lidl en Plus. Bij elk filiaal werden 26 dezelfde, gangbare producten gekocht. Bij elkaar opgeteld kostten deze vijf 'mandjes' met boodschappen begin mei begin mei 218,10 euro, bijna 8 procent meer dan een jaar eerder.


Meer te besteden
Supermarktdeskundige Paul Moers zegt in het programma dat supermarkten hun prijzen verhogen omdat mensen meer te besteden hebben. In de crisisjaren stegen de prijzen nauwelijks. Moers verwacht dat de prijzen zullen blijven stijgen.

Kaas veel duurder
De prijs van kaas steeg fors door een grote Europese vraag naar Nederlandse kaas, de prijs van appelmoes ging omhoog door een slechte appeloogst. Aardappelen werden juist veel goedkoper, als gevolg van een goede oogst. Bron: RTLnieuws


Zelf al gemerkt dat boodschappen duurder zijn
Zelf had ik laatst ook al eens geschreven op mijn blog dat ik merkte dat de boodschappen duurder zijn geworden en na onderzoek van kassa blijkt dat dus ook 8% te zijn! Een hoop geld als je een budget voor boodschappen hebt, want in 1 jaar tijd heb je minder boodschappen kunnen kopen van je budget.

Boodschappen budget omhoog? Of toch maar minder kopen? Wat zou jij gaan doen?
 1. ...ik doe geen concessies aan de kwaliteit van mijn voedsel dus ik betaal gewoon wat meer!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Kan het niet vergelijken met vorig jaar omdat dochter nu met de pot mee eet ( en meer dan ons) maar ik merk ook dat het duurder is geworden. Kaas en roomboter koop ik alleen maar als het in de aanbieding is.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Sommige producten zijn echt schrikbarend veel duurder geworden ja. Maar we blijven toch de producten kopen die we nodig/willen hebben. Dan zijn we daar maar iets meer aan kwijt.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wat ik dus echt duurder vind is kaas! En dat (vr) eten we hier in huis erg veel. Ik koop nog steeds kaas, maar we eten er niet zo veel meer van ( blokjes 's avonds bij een glaasje ). Wel op brood enzo hoor, maar niet meer zo even een reepje...We komen nog aardig uit met ons budget, maken soms andere keuzes, maar eten er niet minder lekker om.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken