Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

1 december 2017

Voor het eerst nachtdiensten werken

Voor het eerst nachtdiensten werken

Dit berichtje heb ik al afgelopen maandag geschreven. Want ik ga woensdag en donderdag nachtdiensten werken in de zorg.

En als deze blog vrijdag 1 december gepubliceerd wordt dan lig ik hopelijk net in bed. Want dan kom uit mijn nachtdienst.

Mijn eerste nachtdiensten
Voor het eerst sinds ik in de zorg werk ga ik ook nachts werken. Op mijn vorige werk hadden wij een aantal collega's die graag nachtdiensten wilden werken en dat was een vaste nachtdienst team geworden.

Alle collega's bij mijn nieuwe werkgever werken ook 1 a 2 nachtdiensten per maand. Vorige week ben ik al op BHV cursus geweest zodat ik ook binnenkort zelfstandig kan werken in de nacht. Ook omdat ik de helft van de nacht alleen aan het werk ben in het woon-zorg-centrum en af en toe geplande uren hulp krijg van de wijkzorg.

Afgelopen woensdag en donderdag wordt / ben ik ingewerkt in de nacht. Want ik lig nog heerlijk(?) in bed op dit moment, aangezien ik zoals hierboven heb beschreven dit blogje al eerder heb geschreven.

Afgelopen weken las ik toevallig allerlei artikelen over dat nachts werken ongezond is. Nachts wil ik slapen en overdag werken, maar ik moet mij toch 1 a 2 nachten per maand eroverheen zetten.

Hebben jullie wel een nachts gewerkt? En hebben jullie tips voordat je de nacht ingaat? of als je de nachtdienst uitkomt? Wat eet je dan? 
 1. Euroman werkt al zeker 35jr onregelmatige diensten en daar horen ook nachtdiensten bij.. hij slaapt altijd even een uurtje in de middag voor hij de eerste nacht in gaat, als hij smorgens thuis komt gaat ie zijn bed in tot ca 10.30 verder eet hij gewoon normaal, dus lunch en avond eten, tegen de middag gaat ie altijd nog ff uurtje slapen.
  Hij werkt altijd 5 nachten achter elkaar.

  Hoe is je nachtdienst bevallen?

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Mijn man werkt meer dan 35 jaar in de zorgsector en zit in roulement : vroeges, lates en nachtdiensten. Om de drie weken heeft hij afwisselend een korte reeks van 3 nachten (dinsdag, woensdag, donderdag) en een lange reeks van 4 nachten (vrijdag, zaterdag, zondag, maandag) Voor hij in zijn eerste nacht gaat, gaat hij meestal van rond 16 u naar bed tot rond 18 u. Soms lukt het hem om op voorhand te slapen, andere keren lukt het niet.
  Na een nachtdienst komt hij thuis tegen 8.15 u, eet ontbijt en gaat nadien naar bed. Meestal slaapt hij dan tot rond 12 u, staat op en eet de warme maaltijd. In de namiddag houdt hij zich meestal rustig bezig en gaat dan tegen 16 u terug naar bed tot rond 18 u.
  Als hij nachtdiensten heeft, slaapt hij vrij weinig uren in tegenstelling tot als hij dagdiensten heeft en 's nachts kan slapen.
  Hij heeft ook vaak langere reeksen nachten als hij nachtdiensten van zieke collega's moet overnemen. Volgende week dinsdag start hij met een reeks van 5 nachten (3 eigen, 2 van collega) Hij is dan zondag thuis (ttz slaapt dan uit van de nachtdienst van zaterdag), maandag heeft hij laatdienst en dinsdag start hij een volgende reeks nachtdiensten die hij overneemt van een andere collega.
  Toen hij jonger was , had hij geen problemen met nachtdiensten maar nu gaat het wat moeilijker aangezien hij overdag zeer slecht en onvast slaapt.
  Ik heb ook niet graag dat hij nachtdiensten doet, niet omdat ik niet graag alleen ben 's nachts maar gewoon omdat ik overdag, als hij slaapt veel stiller moet zijn in huis (ik werk niet meer), niet naar boven kan lopen en eigenlijk veel meer moet plannen of als hij dagdiensten heeft.
  Soms pas ik op de kleinkinderen (3) en dan slaapt hij nog veel slechter overdag omdat de kleintjes lawaai maken. Na zijn reeks nachtdiensten is hij vaak heel erg moe gewoon omdat hij overdag niet goed slaapt.
  Ik was vroeger ook werkzaam in de zorgsector (gestopt met werken toen er kindjes kwamen omdat combinatie beide partners onregelmatige uren en kindjes zeer moeilijk was) en deed ook regelmatig nachtdiensten. Wij hadden om de drie weken een reeks van 7 nachten. Elke nachtdienst duurde 9 uur. Toen ik na een nachtdienst thuis kwam, ging ik na het ontbijt rond 9u naar bed en sliep dan aan één stuk door tot rond 16 u.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Heerlijk, nachtdiensten. Heb het jarenlang gedaan. Ik at ´s avonds thuis altijd een halve warme maaltijd en nam de andere helft mee naar het werk.
  Verder at ik veel fruit en dronk veel water en thee.
  Als ik ´s ochtends thuis kwam at ik nog een boterham samen met de kinderen en bracht ze daarna naar school. Daarna heerlijk slapen.
  De combinatie nachtdienst en andere diensten bevielen me veel minder. Dat ervoer ik als veel vermoeiender dan alleen maar nachtdiensten werken.
  Als je een partner heb is het ideaal om nachtdiensten te combineren met de zorg voor de kinderen. Nu ik er alleen voor sta ben ik noodgedwongen gestopt met nachtdiensten. ooit hoop ik het zeker weer op te pakken.

  Succes in de nacht !!!!!!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Zijn de nachtdiensten je bevallen of viel het tegen?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Viel mij nog mee, had erger verwacht. Maar ik wil het liever niet, ik slaap toch liever nachts en overdag/avond werken.

   Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken