Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

30 november 2017

​Opeens veel minder salaris deze maand

​Opeens veel minder salaris deze maand

De 24ste had ik mijn maandloon gekregen van november. Maar dit was veel minder dan dat ik zou krijgen.

Door zelf uit te pluizen en te mailen met de salarisadministratie kwam ik er achter dat ik geen arbeidskorting  en loonheffingskorting had in november en veel loonheffing betaalde wel 400 euro meer dan in de vorige maand.

Dus kwam ik ook rond de 400 euro tekort qua salaris. Doordat mijn arbeidsovereenkomst en het loonheffingsformulier nog niet was ingevuld draag ik dus deze maand veel meer loonheffing af.

Loonheffing kan je maandelijks laten toepassen of 1 x per jaar bij de belastingaangifte. Om nou elke maand 400 minder te hebben en dit 1 x per jaar uit te betalen, daar heb ik geen zin in.

Dus wordt de loonheffing met terugwerkende kracht vanaf 1 november verrekend en krijg ik dat bedrag terug in december.

Nu heb ik wel geld achter de hand op mijn lopende rekening en spaarrekening maar als anderen mensen dit nu ook zou overkomen en geen geld achter de hand hebben, dan is het toch knap lastig om de maand door te komen.

Hieronder nog een tekst van de belastingdienst over loonheffingskorting.

Loonheffingskorting
Heffingskortingen zijn kortingen op de belasting. Hierdoor hoef je minder belasting te betalen. Als je in loondienst werkt, houdt je werkgever rekening met de algemene heffingskorting en de arbeidskorting. Deze kortingen noemen wij de loonheffingskorting. Daardoor betaal je minder loonheffing, en krijg je meer loon uitbetaald.

Hoe werkt loonheffingskorting? Als je werkt, heb je recht op korting op je belasting. Je vraagt deze korting aan bij je werkgever of uitkeringsinstantie. Hij betaalt dan minder belasting, en jij krijgt daardoor meer loon. Je geeft dit aan op het formulier 'Model opgaaf gegevens voor de loonheffingen (studenten- en scholierenregeling)'. Je krijgt dit meestal van je werkgever.
 1. Dat is inderdaad vervelend! Gelukkig heb je als financieel verantwoordelijk persoon een buffer voor dit soort situaties en kom je niet meteen in de problemen!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Gelukkig heb je dan inderdd wat €€ achter de hand want je vaste lasten gaan gewoon door en een maandje niet eten lijkt me ook niet echt een optie.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. De salarisadministratie doet precies wat ze moeten doen: geen formulier dus dan geen kortingen. Niet erg attent van ze om er niet even achteraan te bellen. Dat was toch een kleine moeite geweest. Je krijgt in december in ieder geval extra veel :-)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Oei, dat is heel vervelend zeg! Ik ben zelf salarisadministrateur en eerlijk gezegd had ik je een voorschot salaris gegeven zolang je ao en loonheffingenformulier nog niet getekend retour waren! Officieel mag dat helemaal niet. In jouw situatie is het fijn dat je dit bedrag niet direct nodig bent, maar mocht je het wel nodig zijn, hebben ze je ook gevraagd of je ook een voorschot nodig bent?

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Bijzonder dat dit anno 2017 nog kan gebeuren. Ook niet heel erg netjes van de werkgever inderdaad.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Dat is vervelend, zeker als je het niet had verwacht. Gelukkig kan je het even opvangen en krijg je het de volgende maand wel.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Oei, dat scheelt nogal wat!
  Gelukkig dat je zelf voldoende hebt nog anders zit je mooi te kijken.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Dat scheel wel een hoop.
  gelukkig kom je er niet direct door in de problemen.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken