Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

29 november 2017

Besparen: Boodschappen weken niet bijgehouden

Besparen: Boodschappen weken niet bijgehouden

Wij besteden gemiddeld 387,13 euro per maand aan boodschappen.In de laatste 4 maanden van 2017 wil ik in september tot december het boodschappen budget naar beneden krijgen.

En kijken met welk budget per maand wij nodig hebben voor onze boodschappen. Dit heb ik alleen 2 weken gedaan op 1 tot 7 september (week 1) en 8 tot 14 september (week 2).

Op 15 september zijn wij verhuis van Rotterdam naar de Flevopolder en door drukte, stress van de verhuizing en een nieuwe werkgever, heb ik niet alles bijgehouden. Niet bijgehouden is ook niet waar, ik bewaar alle bonnetjes en dan voer ik het in onze jaaroverzicht.

Dat heb ik netjes bijgehouden tijdens en na de verhuizing. Maar het kostte teveel energie om wekelijks alle boodschappen op te schrijven en in een lijstje te zetten en te publiceren op Zuinigeman.

Misschien start ik het nieuwe jaar met mijn wekelijkse boodschappenlijstje.

Welk bedrag hebben wij in de afgelopen maanden aan boodschappen uitgegeven?

In de maand september 2017 hebben wij 314,82 euro besteedt aan boodschappen.
En in de maand oktober 2017 hebben wij 436,21 euro besteedt aan boodschappen.
Onder boodschappen valt alles wat je in de supermarkt of drogist kan kopen.

Doordat wij in september al het boodschappen voorraad in onze oude woning aan het opmaken waren en ging verhuizen in september, was het nog relatief goedkoop. Veel familie leden die hielpen met verhuizen en bleven eten, tussendoortjes en andere lekker dingen en frisdranken.

In oktober hebben wij onze voorraadkasten weer aangevuld met allerlei (basis)producten.
 1. Dat is een mooi bedrag.
  Wij gebruiken ca 360,- per maand voor alles wat in huishouden verbruikt wordt (geen benzine) en heb een hekel aan bij pinnen haha dus dat doe ik dan ook niet.. alleen nu met de feestdagen op komst zal het (waarschijnlijk) niet gaan lukken ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik heb een budget van 600 Euro, maar daar zit echt alles bij in. Ook de huisdieren en dierenarts, cadeau's, uitjes, kleine veranderingen aan huis (grotere verbouwingen etc. doen we van de buffer)Dat lukt altijd erg ruim. Vaak kom ik uit met 450, maar wil niet mijn budget naar beneden stellen. Het gevoel van vrijheid vind ik erg fijn, na jarenlang echt op alle centen te moeten letten. Voor ons werkt dit erg goed.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Leuk om te lezen! Ik volg je nog niet zo heel lang dus je zal het vast eens geschreven hebben, maar wat leuk naar de Flevopolder! Zijn jullie dan ook vrijer gaan wonen dan in Rotterdam?

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij streven naar €300 per maand. In principe lukt dat makkelijk, ware het niet dat ik eigenlijk dingen als etentjes en cadeautjes niet in het budget heb opgenomen, waardoor die er ook wel eens vanaf gaan. Maar goed, dat houdt het uitdagend ;-)

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Meestal houd ik het wel goed bij.
  Maar soms versloft het weer.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Ben benieuwd of het je gaat lukken. Er komen weer 'dure'dagen aan. Je kunt de feestdagen natuurlijk zo duur of goedkoop maken als je zelf wilt. Maar mijn ervaring is toch als er feestdagen of verjaardagen in een maand zitten dat het erg lastig is om het boodschappenbudget naar beneden te halen. Een uitdaging dus...ben benieuwd of het je gaat lukken.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken