Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

23 augustus 2017

Veel gedoe met nieuwe hypotheek aanvraag

Veel gedoe met nieuwe hypotheek aanvraag

Aangezien wij voor 25 september 2017 onze financiering van de hypotheek in orde moeten hebben. Hebben wij nog 1 maand de tijd. Maar vriendlief is tot 31 augustus nog in dienst bij zijn huidige werkgever, vanaf 4 september heeft hij een nieuwe werkgever. Maar bij zijn nieuwe werkgever staat in het contract een proeftijd van 2 maanden.

Vorige week vrijdag 18 augustus 2017 weer contact gehad met de Rabobank om een adviesgesprek in te plannen. Op vrijdag 21 augustus zal ik gebeld worden en de adviseur heeft mij gebeld. Daarin kwam naar voren dat wij voor 1 september de hypotheekofferte getekend moeten hebben. Want als wij op of na 1 september 2017 tekenen dan kan alleen ik lenen en vriendlief niet meer i.v.m. zijn proeftijd in zijn nieuwe contract.

Het is heel krom aldus de adviseur, maar dat zijn nou eenmaal de regels. Ik kan bijna voor 70% zelf een hypotheek krijgen voor de woning die wij onder voorbehoud financiering gekocht hebben. Overige 30% dat heb ik niet. En anders gaat de huidige woning verkoop en de nieuwe woning kopen niet door.

Uiteindelijk zei hij als wij voor 1 september 2017 de hypotheek offert opstellen en per mail getekend retour is dan is er niets aan de hand.

Vrijdag 25 augustus hebben wij onze hypotheek adviesgesprek, alle documenten heb ik geüpload in het hypotheek dossier van de Rabobank dat scheelt toch weer 350 euro, als je dit zelf doet. 

Als het vrijdag mee zit dan heeft de adviseur de hypotheekofferte in 1 dag klaar. Misschien 25 augustus of maandag 28 augustus dat wij de hypotheekofferte per mail en per post hebben. En dan wordt het wel heel kort dag om alles te printen, te tekenen en inscannen en opsturen. Het maakte dan niet uit als de papierenvariant per post later aankomt dan 1 september 2017.

Deze week wordt een spannende week voor Zuinigeman en vriendlief.
 1. Pfftt hypotheek stress wij hadden toen ook een race tegen de klok.
  Ontzettend veel succes met alles!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Tjee, spannend zeg. Ga duimen voor je dat het lukt.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Tatoeage is een deel van ons leven geworden omdat het nu echt populair is geworden. Mensen kopen graag de redelijke geprijsde tattoo machine te koop als ze zijn erg duur met HD-printers.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken