Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

17 december 2019

Ziek zijn kost geld

Ziek zijn kost geld Een huisarts zie ik nauwelijks en een bezoek aan een ziekenhuis al helemaal niet. Echt ziek ben ik niet vaak, tot een aantal weken wist ik niet eens wie mijn huisarts was, ik had haar nog nooit ontmoet. Maar toch had ik de huisarts een keertje nodig.

Sinds een aantal weken heb ik vocht in mijn beide knieën (buritis prepatelaris), toen het gebeurde was ik al 3 weken lang meer dan fulltime aan het werk. Op mijn werk was het half vier en terwijl ik de trap nam naar beneden, knakte er iets in mijn knie en deed het erg zeer.

Thuis gekomen zag ik in beide knieën dat er vocht zat. Paar strakke ski sokken aan en de vocht verdwijnt als sneeuw voor de zon. Maar dat gebeurde helaas niet. Kwam meer vocht in mijn knieën en gedurende dag werd het steeds pijnlijker tot dat ik zelfs in de nacht niet meer kon slapen. Dat werd mij te gek en naar de huisarts gegaan en toen kreeg ik pijn medicatie voorgeschreven, een bloedonderzoek en op advies van de huisarts een zalf gekocht. Nog een aantal homeopathische zalfjes en pilletjes gekocht, vriendlief is meer van homeopathie dan van chemische middelen.


Kosten door ziekte


En dan denk je dat je goed verzekerd ben door je zorgverzekering. Maar op de ibuprofen na werd niets vergoed, zoals een maagbeschermer. Ik kreeg nadat ik het bijna twee weken had gebruikt tintelingen in mijn hand, dus gebruik ook geen ibuprofen meer in overleg met arts. Ook de bloedonderzoek gaat nog van mijn eigen risico af, al jaren breek ik mijn eigen risico niet aan. Ook maak ik gebruik van natuurgeneeskunde en krijg ik twee per jaar een lichaamsmeting die ik volledig zelf betaal. Vorige week heb ik weer een lichaamsmeting ondergaan.

Door ziek zijn word ik flink op kosten gejaagd. Gelukkig kan ik het betalen maar ik kan heel goed begrijpen dat mensen een advies of recept van de huisarts niet opvolgen omdat het uiteindelijk geld gaat kosten. Als is de huisartsen zorg ‘gratis’ voor verdere onderzoek ga je toch naar een specialist of een onderzoek wat uiteindelijk geld kost. Uiteindelijk kwam de uitslag binnen van het bloedonderzoek, alle waarden zijn goed zoals reuma, jicht en andere algemene bloed waarden.

Extra zorg kosten


Vooral mensen die weinig te besteden hebben, letten juist op extra kosten en mijden zorg die ze nodig hebben. Op dit moment heb ik na 8 weken nog iets vocht in beide knieën en met wat extra rust en twee dagen ziek gemeld te zijn, knap ik weer langzaam op. En zo had ik nog maar 1 probleem met mijn gezondheid, laat staan als je meerdere problemen of meerde ziekten hebt. Dan heb je ook veel zorgkosten en/of een duurdere zorgverzekering nodig en maak je extra kosten of moet je eerst je eigen risico op gaan hoesten. Of je loopt te lang door met je klachten en uiteindelijk schaad het je gezondheid. De rekening is ook binnen gekomen van de zorgverzekeraar, nota eigen risico 65,03 euro. Meer dan 300 euro ben ik wel kwijt, kosten zalf, parkeerkosten ziekenhuis, lichaamsmeting (natuurgeneeskundige), benzine en ga zo maar door.

Gelukkig heb ik financieel een buffer om extra zorg kosten te kunnen betalen, maar veel mensen kunnen het niet zomaar betalen of komen in financiële problemen. Gelukkig werk in niet fulltime en kan ik op de dagen dag ik vrij ben van werken meer rust nemen. Ziek zijn kost uiteindelijk (veel) geld.
 1. Zonde van je geld, die lichaamsdoormeting, want het zegt helemaal niets. Kwakzalverij ten top.

  Hou je gewoon bij de huisarts en wat die adviseert. Dat is ruim voldoende om gezond oud te worden.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hé vocht in je knie. Dat heb ik ook sinds een paar weken. Ik slik alleen paracetamol, omdat een bevriende fysio vertelde dat er niets aan te doen is behalve rusten, maar mocht je de oplossing weten dan hoor ik het graag! Want weg is het nog niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja ziek zijn kost geld heel veel geld. En terrecht wat je aanhaald je mag blij zijn dat je het kan betalen. Dit was ook in mijn geval ik kon het betalen......ook de gevolgen van ziek zijn, ik kan niet meer al het huishoudelijk werk is groot al met al ben ik samen met mijn man zelf, zonder het eigen risico 400 euro per maand minimaal kwijt en dan is het nog een goedkoop jaar..........

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ja, ziek zijn kost geld, ik maak al vanaf 2008, toen het werd ingevoerd, ieder jaar mijn eigen risico op. Meestal is het in april al op! Vandaar dat ik dat gespreid betaal in 10 termijnen, anders is de rekening aan het begin van het jaar zo hoog!
  Daarnaast betaal ik een eigen bijdrage voor de medisch pedicure, in totaal 100 euro per jaar en verder pijnstillers en ook de aanvullende verzekering. In totaal flink veel, namelijk bijna 200 euro per maand. Als ik 100% gezond zou zijn en nooit wat zou hebben, zou dat een stuk goedkoper zijn!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Tsjonge dat hakt er inderdaad nog wel in zeg. Wat akelig, en je bent dan toch al niet optimaal omdat je lichamelijke klachten hebt... Dus dat is dubbelop.

  BeantwoordenVerwijderen
 6. 2femmesdevantgaimont15 januari 2021 om 09:34

  Ik lees je blog heel graag, maar wanneer ga je aub eens iets doen aan je zinsbouw? Hele woorden zijn niet genoteerd, echt vervelend!

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken