Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

8 oktober 2019

Meal preppen soms moet dat wel

Meal preppen soms moet dat wel

Zo nu en dan heb ik drukke werk weken van rond de 40 uur per week. Afgelopen week had ik weer zo’n week dat ik extra ging werken. Dan vul je paar diensten in, zijn er gesprekken of cursussen waar ik niet onderuit kan en dan heb ik opeens een drukke week. 

Waar ik gemiddeld 24 uur per week werk, heb ik het dan voor mij doen druk. Als je 36 uur per week in de zorg werken is een fulltime baan. Ik moet er niet aan denken dag in dag uit te moeten werken in de zorg met hoge werkdruk.

Meal preppen


Ik ben weer te langdradig! Meal preppen daar had ik het over. Meal preppen is het voorbereiden van je eten. Afgelopen week was ik op mijn vrije dag alleen maar bezig met het bereiden en voorbereiden van de warme maaltijden, wij eten liefst alles vers en geen kant en klaar. Dus kookte ik extra rijst, aardappelen en pasta. Dan aten wij rijst met curry en groenten en een aantal dagen later maakte ik er weer een andere rijstschotel van. Naast de stamppot werden er extra aardappelen gekookt, van die extra aardappelen werd puree en aardappelschijfjes van gemaakt. Pasta werd gemaakt, in de oven schaal afkoelen en volgende dag in de oven met geraspte kaas. De ene dag schoof ik het zo in de oven en ging ik daarna douchen. Op andere dagen was het alleen nog even bakken, koken of opwarmen.

Liefst zo vers mogelijk


Vriendlief en ik eten liefst vers en geen kant en klare zakjes en pakjes, ik snijd bijna alle groenten en vlees zelf. Geraspte kaas? Dat rasp ik natuurlijk ook zelf.

Van die 8 dagen heb ik 1 dag gesmokkeld met een kant en klare verse pizza (natuurlijk met 35% korting), ik kwam ondanks voorbereidingen en boodschappen niet helemaal uit. Vriendlief houdt niet van koken en kan ook niet goed koken, 1 gerecht weet hij te maken, vriendlief is meer van het opruimen en poetsen met van die grote gele handschoenen aan. Ik moet daar altijd om lachen.

Vandaag heb ik 1 dagje vrij, morgen en overmorgen moet ik weer werken. Ik duik nu weer de keuken in om een aantal maaltijden te preppen voor de komende dagen.

Doe jij wel eens aan meal preppen?

 1. ja en nee,div maaltijden/soepen enz in de vries.kook ook veel in de slowcooker,maar zodra de vries wat leger is zal ik volledige maaltijden samenstellen die invriezen en ze geheel in de cooker gooien,geen omkijken na,alleen als het bijna klaar is ff proeven en indien gewenst wat extra smaken/kruiden toevoegen.weet min of meer wel wat we die week eten en zal vaak wat extra aardappelen/rijst of anders extra koken zodat je sneller klaar bent.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik nog jong was - lang geleden - heette dat nog gewoon vooruitkoken. Als alleenstaande doe ik weinig anders: op mijn (4) werkdagen ben ik nooit vroeg thuis, dus ik kook meestal voor (minstens) 2 dagen, om het mezelf wat makkelijker te maken

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Ja dat doe ik. Ik werk full-time in de zorg, cursussen erbij, vergaderingen welja op je vrije dag. Ik kook zowiezo altijd voor 2 dagen meestal voor 4 de andere dagen doe ik in de diepvries. Zo heb ik de diepvries vol liggen met allerlei gerechten.

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij preppen wat af! Geblancheerde groentjes (sperzieboontjes, broccoli, spruitjes) voor in mijn lunchsalade, rijst (individuele porties in de vriezer) gerechten die je niet snel voor slechts 2 personen maakt gaan de vriezer in, grote pan aardappels om te koken, stampen, bakken. Kortom, dezelfde dingen die Zuinigeman en vriendlief doen! Zou me geen raad weten als ik dagelijks aan het eind van de dag nog moest bedenken wat we gaan eten én dan ook nog boodschappen doen en het klaarmaken. Mealpreppen/vooruitkoken is tijdbesparend, duurzaam en gewoon lekker slim!

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Inderdaad, het is meer voorbereiden. Als je weet wat er komt, weet je ook waar je op kan inspelen. Ik woon ook alleen, eet meestal 2 avonden achter elkaar hetzelfde, en als ik voor 3 of meer gekookt heb, gaat de rest de vriezer in voor later. Dan is het allemaal minder moeilijk met sport-groepslessen op vaste dagen nadat je om 18.00u thuis komt van werk. Voorkomen dat ik thuisbezorgd gebruik ;) goed voor portemonnee, milieu en mijn gezondheid!

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Wauw! Match made in heaven, heet dat.
  Hanna

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Sauzen voor de pasta of bijv stoofvlees maak ik altijd in grote hoeveelheden en vries ik in. Verder eigenlijk elke dag gewoon koken. Werken beide minstens 40 uur in de week, maar koken lukt over het algemeen prima.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Heel soms. Ik vind het een slim systeem, maar omdat ik vanuit huis werk heb ik het zelden nodig.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken