Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

30 april 2019

Zuinig leven zorgt voor een beter leven & geluk

Zuinig leven zorgt voor een beter leven & geluk

zuinigaan leven Wij leven sinds enkele jaren zo zuinigaan mogelijk en nee wij gebruiken heus geen theezakje 10 keer en onze onderbroeken keren wij ook niet om. Wij proberen juist zuinig te zijn op allerlei gebieden, zuinig op lichaam en geest, zuinig omgaan met energie, zuinig doen water en zuinig om gaan met voeding en voedselverspilling.

Als je zuinig bent kan je uiteraard meer geld overhouden en dit gaan sparen, dat is wel een groot voordeel. Maar in het leven gaat het niet alleen om geld sparen. Bij zuinig leven denken mensen vaak aan dat je niet mag genieten. Zuinig leven gaat over niet piekeren over de kleine uitgaven, niet met honger naar bed om geld te besparen op de boodschappen. Zuinig leven is niet de belangrijke dingen in je leven afzeggen om maar minder geld uit te geven. Met zuinig leven zorg je ervoor dat je minder stress, meer tijd voor waardevolle momenten en minder zorgen hebt.

Zuinig aan


Als je je lamp uit doet voordat je een ruimte vertrekt ben je automatisch al zuiniger, je bent niet in de ruimte dus hoeft de lamp niet te branden, dit bespaard geld, want je hoeft echt niet in het donker te gaan zitten om geld te besparen. De waterkraan niet laten onnodig laten stromen als je je tanden poets. Deze kleine verschillen zorgen er voor dat je automatisch meer geld over houdt. Het is niet alleen goed voor jouw portemonnee het is ook voor het milieu! Minder water en minder stroom verbruiken is beter voor het milieu. Pak de fiets in plaats van de auto, je bespaard geld en ondertussen ben je in beweging en is het gezonder voor je lijf. Zuinig leven zorgt ervoor dat je ook wat milieu bewuster word.

Minder spullen is beter


Omdat wij zuiniger leven, kopen wij ook veel minder spullen. Onze huis blijft lekker schoon, opgeruimd en minimalistisch, wij hoeven minder te poetsen en hebben minder zorgen als spullen kapot gaan. Je hebt geen spullen nodig om gelukkiger te worden, vaak kopen mensen spullen juist om leegtes te vullen. Met een zuinig leven heb je geen spullen nodig om gelukkig te zijn. Je bent veel gelukkiger zonder te veel spullen. Je houd meer tijd over voor belangrijker zaken in het leven. Je hoofd krijgt meer rust en dat is beter voor de geest en je gezondheid.

Zuinig leven is niet saai


Zuinig leven is niet saai of verarming van je leven. Ik vind juist dat je een rijker leven krijgt door zuinig te leven. Ik hoef mijn portemonnee niet volledig te plunderen om te genieten, in plaats van elke week naar een restaurant gaan wij hooguit een aantal keren per jaar uit eten in een restaurant. Paar jaar geleden ging ik wel maandelijks uit eten, uiteindelijk geniet ik er nu veel meer van dan toen ik geniet ook veel meer van de klein dingen en momenten in het leven.

Als de zon schijnt zit ik lekker in de tuin, terwijl anderen aan het werk zijn. Ik kan met minder salaris leven en ik heb een 24-urige werkweek en de rest van mijn tijd deel ik zelf in. Zuinig leven zorgt er voor dat ik veel vrije tijd hebt en een rustig leven kan leiden. Je ziet veel mensen van mijn leeftijd die al een burn-out hebben, overwerkt en overvraagd zijn en geen tijd hebben voor rust. Zuinig leven betekent ook eenvoudig leven en dat zorg voor rust in mijn hoofd. Zuinig leven is een mentaliteit en levenstijl die uiteindelijk geluk met zich mee brengt.

Leef jij zuinig en eenvoudig?

  1. Ik denk dat ik wel redelijk zuinig en eenvoudig leef hier op het Achterhoekse platteland. Het is inderdaad niet dat ik elk dubbeltje omdraai maar ik probeer wel bewuste keuzes te maken. Zo hebben we geïnvesteerd in airconditioning op onze slaapkamer omdat het daar in de zomer niet te harden is. Daar kiezen we dan wel voor.

    BeantwoordenVerwijderen
  2. Ik denk dat het wel verschil uitmaakt of zuinig leven een keuze is of bittere noodzaak. Daar zie je vaak veel zorgen en stress. Zelfs wanneer er geen schulden zijn.

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken