Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

24 oktober 2018

Soms heb je opeens veel pech in 1 week!

Soms heb je opeens veel pech in 1 week!

Pech hebben het overkomt je, soms heb je allerlei pech momenten achter elkaar, in een kleine periode. Verschrikkelijk is dat! Deze week ging er wel heel veel mis bij ons en wij hopen dat wij deze week snel kunnen vergeten.

Vriendlief had een vakantiedag genomen met veel pijn en moeite had hij deze gekregen van zijn werkgever. Hij had deze vakantie dag nodig aangezien op maandag onze kunststofkozijnen aan de bovenverdieping (achterkant) zouden geplaatst worden. Op zondag middag laat een telefoontje dat het dinsdag word!

Fietsband pech
Zo moest ik maandag de nacht in en kwam ik er dinsdag uit. Maandag 23:00 moest ik beginnen. Ik heb de laatste maanden al pech met mijn fietsbanden elke keer denk ik, yes ze zijn niet lek geprikt. Nou, maandag avond 22:25 uur ontdekte ik dat mijn voorband van de fiets lek was. Even kijken op het busstation naar de bussen, nee er gaan bussen na 20:00 uur. Dan maar lopen naar het werk 3,2 km, in 35 minuten gelopen bepakt en bezakt.

In slaap gevallen in de trein
In de ochtend heeft een collega van de nachtdienst mij gebracht met de auto naar het treinstation, een meevaller! Wat een geluk. Eenmaal in de trein ben ik in slaap gevallen en stapte ik uit en was ik 20 minuten verderop op een ander trein station beland. Dus kon ik weer terug en kwam ik veel later thuis en maakte ik 8 euro aan extra trein kosten, want ik moest uitchecken en opnieuw inchecken om op een andere spoor te komen.

Op het station is geen fietsenmaker in de buurt, ja meer dan 3,2 km verderop natuurlijk. Fiets kon ik ook niet meenemen in de trein want dat mag niet in de spits. Dus moet ik de fiets de volgende dag ,woensdag dus, ophalen! Uiteindelijk fiets opgehaald op woensdag, laten maken en donderdag ochtend in de trein weer mee genomen. Want ik moest immers middags op cursus. Extra kosten 12,40 euro voor de trein. 20,90 euro bij de fietsenmaker.

Werkzaamheden pech
Doordat de werklui vorige week niet alles konden afmaken van de kunststofkozijnen gingen ze dinsdag ochtend verder. Terwijl ik op de bank probeerde te slapen lukte dat absoluut niet door alle herrie extra. En de werklui een dag later kon ook niet, want dan waren ze 3 weken later gekomen. Niet kunnen slapen overdag terwijl ik uit de nachtdienst kwam. Avonds vroeg naar bed gegaan en weer in het ritme komen. Flinke hoofdpijn als gevolg dus, waar ik een aantal dagen last van had.

Autoband pech
Op donderdag ging de autoband links voor stuk, de band was plat. Komt doordat de werklui van de kunstof kozijnen hun afval niet hadden opgeruimd, en overal lagen mesjes, glas en schroeven. Door 1 van de schroeven was onze autoband lek geworden! Kosten 210 euro voor 2 nieuwe voorbanden en balanceren.

Ramenwisser en fietspomp pech
Op vrijdag ochtend ging onze karcher window vac cleaner stuk terwijl ik de wisser nog in mijn handen hebt om de douche wand droog te maken stopt het ding ermee. Op vrijdag ochtend de band opgepompt van de auto met een fiets pomp, want wij hadden geen andere pomp, hierdoor ging onze fietspomp stuk! Vriendlief heet snel de auto naar de garage gereden en nieuwe voorbanden laten plaatsen. Nieuwe karcher kostte 45 euro.

Supermarkt pech
Ik dacht en nu houdt het wel op met pech, het is tenslotte zaterdag, maar de week is nog niet voorbij. Sta ik bij de jumbo in de rij bij de kassa, klant voor mij kon met moeite al pinnen. Toen was ik aan de beurt en bij het afrekenen ging het mis. De kassa sloeg op hol, liep vast, ik kon niet meer pinnen op alle mogelijke manieren en diverse passen. Aantal medewerkers zijn gaan kijken. Uiteindelijk was 1 medewerker die de stekker uit het pinautomaat haalde en toen werkte het weer naar een aantal minuten.

Hopelijk blijft het hierbij! Want wij hebben er geen kracht meer voor, er geen zin in als er nog iets stuk gaat of nog meer tegenslagen krijgen.

Hebben jullie dat wel eens steeds maar pech hebben?
 1. Vreselijk vervelend, tja, pech is nadelig toeval...maar soms iets teveel.

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Als je fietsband al zo vaak lek was, was het denk ik al wat langer tijd voor een nieuwe. Kwestie van verkeerde zuinigheid misschien ipv pech?

  Wat een drama werkmannen hebben jullie getroffen zeg:( Ik zou deze niet meer binnen laten maar anderen eisen om het karwei af te maken. Rekening voor de banden proberen door te sturen naar de werkmannen en/of de kozijnenboer? Of waren deze banden sowieso al aan vervanging toe?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Geen verkeerde bezuiniging. De buitenbanden banden zijn in het begin van het jaar vervangen + binnenbanden (antilek) en in de zomer heb ik ook beide binnen banden laten vervangen omdat ze weer lek waren.

   Verwijderen
 3. Die werklui kwamen er bij mij niet meer in, degene bij wie je het gekocht hebt moet maar zorgen voor ander (beter!) personeel. En ik zou de rekening voor de autoband toch indienen bij de werklui. Wat betreft je Window Vac, had je daar geen garantie meer op? En waarom gebruik je die om je douchewand te doen?? Gewoon simpel wissertje werkt toch ook?

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Vriendlief is van de elektronica. Bonnetje kwijt (tijdens verhuizing) van window vac, ik vond het ook eerst ook onzinnig, maar met een simpele raamwisser krijg je het niet goed droog en krijgen wij makkelijk schimmel plekken aan het plafond en rubbertjes/kitnaden. Met een window vac krijg je alle tegels en naadjes goed droog! En krijg je ook weinig tot geen schimmel vorming. Ik vond het zelf ook onnodig maar het helpt echt, ideaal hoor.

   Verwijderen
 4. Wanneer je het online besteld hebt, kun je de bon vaak nog in je mail of account terugvinden. Of als je gepind hebt in de winkel, is een afschrift waar de betaling op staat vaak ook goed.

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Hadden wij gekeken maar was deels betaald via de betaalpas en deels via een cadeaukaart. Dat was namelijk het probleem ook, wij hadden namelijk gebeld.

   Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken