Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

29 oktober 2018

Boodschappen & weekmenu week 43

Boodschappen & weekmenu week 43

In deze week hebben wij en schoonmoeder boodschappen gedaan bij een aantal supermarkten, bij de Lidl mochten wij 64,38 euro afrekenen bij de kassa. Bij de Aldi hebben wij 5,05 euro uitgegeven, bij de boni 4,09 euro en op zaterdag nog bij de Jumbo 11,81 euro. Totaal een bedrag van 85,33 euro.

Ik vind het persoonlijk iets teveel. Veel groenten en de voorraad kasten weer langzaam aan extra vullen. Zodat ik vooral niet met het koude weer zo vaak naar de winkel moet gaan op de fiets. In deze week hebben wij ook niet heel bijzonder gegeten een beetje makkelijk maaltijden in onze vakantie.

Omdat ik zelf alle groenten snijd, ben ik gewoon minimaal 1 uur in de keuken per dag. Ik heb een koksdiploma en ik kan vlug snijden en kan snel een maaltijd op tafel zetten. Vriendlief heeft ook 1 dagje geprobeerd om te koken, maar het is niet zijn ding en het duurder vrij lang en in plaats van verse brocolli te gaan koken, dacht vriendlief makkelijk te zijn door diepvries brocolli te gaan koken, terwijl de verse brocolli eerst op moet! Achja mannen ;-) Owja ik ben ook een man.


Weekmenu van week 43

Maandag
Vriendlief een restje spinazie stamppot. Eten bij een vriendin, noedels met gebakken ei en groenten.

Dinsdag
Sperziebonen satésaus zelfgemaakt met ui, paprika, knoflook. Basmatirijst. Kipfilet voor vriendlief.

Woensdag
Bloemkool aardappel ovenschotel met kerrie. Kipfilet en vegetarische kaasschelp.

Donderdag
Restjes dag. Zelfde als dinsdag met gebakken eieren. Zo komen de restjes ook op.

Vrijdag
Gekookte aardappelen, witlof uit de oven met geitenkaas. Rundvlees voor vriendlief en vegetarische kaasschelp.

Zaterdag
Vlaamse frieten met broccoli en kip balletjes en vegetarische kaasschelp. Zwager at mee.

Zondag
Zelfgemaakte nasi met veel groenten zoals ui, prei, wortel, 3 verschillende paprika's . Eigen gemaakte satésaus met ei en cassave.

Tot het einde van dit jaar ga ik door met deze rubriek. Ik denk dat ik dan ga stoppen met onze boodschappen en weekmenu wekelijks te publiceren. Sommige lezers vinden het leuk en anderen totaal niet. Interessant of niet?
 1. Ik vind het nog steeds interessant hoor. Ik lees het elke keer en als ik inspiratie nodig heb voor mijn weekmenu kijk ik ook even.
  Ik moest lachen om je opmerking "mannen, oh ik ben er zelf ook één".

  Wat je partner betreft, misschien is het een handig als hij drie of vier recepten goed leert klaarmaken, dat leerde ik zo ook aan mijn kinderen. Als ik dan echt niet kon koken, konden zij een van hun favoriete recepten klaarmaken.Scheelde hen stres, want die recepten kenden ze goed en scheelde mij ook stres want ik wist waar ik op terug kon vallen. Overigens kregen ze juist door het maken van hun vaste recepten het plezier van koken te pakken en zijn het nu geweldige huiskoks.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Hoi, ik vind het niet zo interessant. Lees wel graag de blog, en sla over wat me niet interesseert. Groet, Nicolet

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken