Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

21 juli 2018

15 Handige Bespaartips voor als je op vakantie gaat!

15 Handige Bespaartips voor als je op vakantie gaat!

Voordat u op vakantie gaat moet u vaak een aantal dingen regelen. Een goede voorbereiding verhoogt uw vakantieplezier. Hieronder 15 Handige Bespaartips voor als je op vakantie gaat.

15 Handige Bespaartips

Gaat u naar het buitenland? Dan kan pinnen mogelijk geld kosten. Check bij je bank wat duurder is, als u in niet-eurolanden op vakantie gaat: pinnen of geld uit de muur halen. Het kan namelijk soms slimmer zijn om contant geld mee te nemen, óf soms om met een creditcard te betalen. Om de kosten te beperken, neem dan grotere bedragen in één keer op in plaats van vaker een kleiner bedrag. In niet-eurolanden krijg je bij pinnen of geld uit de muur halen soms de keuze om af te rekenen in euro’s of in de lokale valuta. Kies dan altijd de lokale valuta. Dat bespaart je dure wisselkosten.

De beste hoteldeals worden telefonisch en via internet gemaakt en niet als je met uw koffers al in de lobby staat. Bel desnoods vanuit de taxi en vraag of er nog een last-minute-deal te maken valt.

Op tijd inpakken scheelt niet alleen stress maar ook geld.  Dingen zijn op vakantie soms duurder. Maak gebruik van een inpaklijst om niets te vergeten.

Vermijd horecagelegenheden op populaire locaties waar het altijd vol zit met toeristen.

De beste eetgelegenheden vindt u door de lokale bevolking te vragen.

Check of de prijzen inclusief BTW en bediening zijn: dat voorkomt discussies als de rekening 10 procent hoger uitvalt.

Bent u in een land waar afdingen de gewoonte is? Doe mee: begin met iets kleins en ga daarna pas de onderhandeling aan over artikelen die je echt graag wilt hebben. Wees niet bang om een keer weg te lopen. Je kunt altijd teruggaan en een nieuw bod doen.

Voorkom een (onverwacht) hoge telefoonrekening en houd rekening met de buitenland tarieven van je provider. Op veel plaatsen is (gratis) Wifi beschikbaar.


Laat uw kranten-abonnement tijdelijk stopzetten. Of laat de krant tijdelijk bezorgen op een ander adres van familie of laat de krant op je vakantie adres bezorgen.

Zet zoveel mogelijk elektrische apparaten uit (en niet op stand-by). Maak de koelkast en de diepvries leeg, en schakel ze uit.

Laat u een lampje branden als inbraakbeveiliging? Kies daarvoor dan een spaarlamp of gebruik een timer met wisselende tijden.

Op vakantie met een reisverzekering? Let op dat je niet dubbel- of oververzekerd bent. Verschillende ziektekostenverzekeringen dekken ook de kosten die je in het buitenland maakt. En wie geen dure spullen meeneemt heeft aan een lage dekking vaak voldoende.

Check of je pechhulp krijgt als je auto stuk gaat. Bekijk hoe je auto verzekerd is en wat je moet regelen als je pech krijgt. Je kunt een abonnement op pechhulp nemen via bijvoorbeeld de ANWB of je autoverzekeraar. Als je een jonge auto hebt, heb je vaak recht op pechhulp via de dealer.

Auto huren? Let goed op de verzekeringen. Ga na wat er gedekt is via je reisverzekering of creditcard. Besluit je je (bij) te verzekeren via het verhuurbedrijf, dan is het vaak veel goedkoper om dit vooraf te regelen dan ter plekke. Als je een eigen risico hebt op je huurauto, zorg dan dat je creditcard een hogere limiet heeft dan dit eigen risico. Als het verhuurbedrijf het eigen risico niet op je creditcard kan reserveren krijg je de auto vaak niet mee.

Vriendje van de kinderen mee op vakantie? Spreek vooraf een redelijke vergoeding voor de kosten af. Mogelijke kosten zijn voeding, de reisverzekering, en eventueel een vergoeding voor extra vervoers- en verblijfskosten. Spreek ook af of het kind zakgeld krijgt.

Bovenstaande tips komen van Nibud.nl en Wijzeringeldzaken.nl
  1. leuke tips.... zijn ze bij elkaar geplakt?

    Ik zie immers u en je door elkaar gebruikt......

    BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken