Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

20 januari 2018

Bloggers die ik ook volg (9)

Bloggers die ik ook volg (9)

Regelmatig kom ik blogs tegen die ik ga volgen en toevoeg op de de linker kant van Zuinigeman, onder het kopje Mijn lijst met blogs.

Aan deze lijst zijn onderstaande bloggers toegevoegd. Het zijn vooral bloggers die bloggen over geld, besparen, bezuinigen, financiële onafhankelijkheid en eerder stoppen met werken.

Hieronder worden een aantal bloggers uitgelicht die ik volg.

bespaarfreak.wordpress.com bespaarfreak.wordpress.com
Een blog over geld, duurzaam leven & consuminderen.
dertiger – gehuwd – 1 kind op aarde gezet, 1 onderweg – parttime werkzaam – dol op koffie – maakt zich druk om “later” – spaart voor eigen huis – denkt na over carriereswitch – wil duurzamer worden – vind het leuk om te schrijven. 

Doelen 2018:
Sparen voor een eigen huis.
Buffer opbouwen voor spullen die vervangen moeten worden, zoals auto en witgoed. 
Vlees bannen uit ons leven –> go vegetarian! 
Sparen van 10.000 clix bij Euroclix.

Fireme.nl/
Fireme.nl
Welkom hier! Leuk dat je mijn site bezoekt, ik hoop dat je vaker terugkomt. Alweer een site over personal finance? Ja, inderdaad :). De site is ontstaan in augustus 2017 nadat ik me heb verdiept in financiële onafhankelijkheid en eerder met “pensioen” gaan. Ik ontdekte vooral veel Amerikaanse sites welke zich helemaal richten op FI (Financial Independent) / RE (Retire Early), maar in Nederland vond ik eigenlijk slechts een handjevol websites, waarbij er eigenlijk nog minder zijn die zich richten op specifiek de freelancer / ZZP-er.

Op deze site ga ik mijn ervaringen en bevindingen bijhouden welke ik ben tegengekomen (en nog ga tegenkomen) in mijn reis. Gezien mijn leeftijd, 39 op het moment van schrijven, verwacht ik dat financiële vrijheid nog ver weg is aangezien ik een “pensioengat” heb van zo’n 15 jaar, maar wellicht kan ik daar nu nog iets aan doen. Mijn wens is om meer vrijheid te creëren door verstandiger met geld om te gaan.

Ik hoop dat ik bezoekers, waaronder freelancers en startende ZZP-ers kan behoeden voor de fouten die ik heb gemaakt. Ook jongeren wil ik meer bewegen om na te denken over later, ik had graag deze kennis 15 jaar geleden gehad. Mijn doel is daarnaast om meer rust te vinden in de balans tussen werk en privé en om te leren hoe je ervoor zorgt dat je in het heden een gelukkig en onbezorgd leven hebt, maar ook goed voor je toekomstige zelf zorgt.


Welke consuminderen/financiële bloggers volg jij allemaal?
 1. Wat leuk dat je me hebt toegevoegd!! Ik kan jouw blog ook absoluut waarderen en neem iedere dag een kijkje, al voordat ik met bloggen begon. Dankjewel!

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Ik zou graag meer bloggers volgen, maar die tijddddd... Ik heb m'n handenvol aan m'n eigen blog en alles eromheen. Ik probeer dus wat blogs regelmatig te lezen, maar dagelijks iedereen langs lukt me niet ;)...

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Haha, daar heb ik ook last van! Ik probeer het bij te houden, maar dat lukt niet dagelijks, zeker niet op werkdagen of op dagen dat ik op mijn kleindochter pas.

   Verwijderen
 3. Leuke tips, ik ga weer een kijkje nemen! :)

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Leuk dat je me hebt toegevoegd, dankjewel! Je komt ook op mijn lijstje te staan.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken