Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

27 januari 2018

Bloggers die ik ook volg (10)

Bloggers die ik ook volg (10)

Regelmatig kom ik blogs tegen die ik ga volgen en toevoeg op de de linker kant van Zuinigeman, onder het kopje Mijn lijst met blogs.

Aan deze lijst zijn onderstaande bloggers toegevoegd. Het zijn vooral bloggers die bloggen over geld, besparen, bezuinigen, financiële onafhankelijkheid en eerder stoppen met werken.

Hieronder worden een aantal bloggers uitgelicht die ik volg.
Update onderstaande blog tieninvijfjaar.blogspot.nl is recent verwijderd!


Tieninvijfjaar.blogspot.nl/
tieninvijfjaar.blogspot.nl
We zijn een klein gezinnetje. Man (44), ik (44) en een gup van 12. Ik werk fulltime en mijn man is zzp-er.  We wonen in een fijn en ruim huis in het westen van het land. De oudste woont op zichzelf en komt geregeld langs.
Het zou zo fijn zijn als we voor ons vijftigste van onze aflossingsvrije hypotheek af zijn. We houden erg van het goede leven. Weekendjes weg, uit eten etc. We gaan dat niet helemaal en allemaal over boord gooien. Maar minder mag wel :-)
Daarnaast hebben we nog een spaarhypotheek van 45.000,--. Daar hebben we vorig jaar een bedrag ingestort en gekozen voor premieverlaging. Ook daar ga ik me dit jaar wat meer in verdiepen.

We dromen van een camper.
We dromen van een wereldreis.
Ik droom van minder werken en meer tijd voor hobby's.
Het zou zomaar meer dan een vijfjarenplan kunnen worden :-)

De afgelopen 10 jaar hebben mijn man en ik flink afgelost op onze aflossingsvrije hypotheek. Omdat we over 10 jaar niet willen herfinancieren willen we nu de rest aflossen.

Omdat er nog grofweg de helft over is willen we het ook in de helft van de tijd doen.  In vijf jaar van onze aflossingsvrije hypotheek af!


mevrouwmoneywenkbrauw.blogspot.nl
Ik ben geïnspireerd door Mr. Money Mustache. Ik droom niet meer van nooit meer werken, altijd vrij, vervroegd pensioen (met 20 jaar). Nee, ik heb gewoon op mijn veertigste een voorproefje op mijn pensioen genomen. Dit blog gaat over hoe dat gaat en hoe het zo gekomen is.

Je kunt waarschijnlijk sneller met pensioen dan je denkt. En dan bedoel ik hier niet: op je 62e of zo. Nee, gewoon over vijftien* jaar.

Je moet er wel wat voor doen en hoewel het op het eerste gezicht onmogelijk lijkt, kan het echt als je een modaal inkomen (of hoger) hebt (en als je inkomen nog onder modaal zit, kun je vast een mooi beginnetje maken, en wordt het later alleen maar makkelijker).

Dit is het idee: Als je minder geld uitgeeft dan er binnenkomt, houd je geld over. Als je dat geld laat renderen, groeit je vermogen. Als je vermogen groot genoeg is, kun je van het rendement leven.

Het volgende wat je moet doen is 'geld voor je laten werken'. Als je je geld op een spaarrekening zet, krijg je rente. Dat is in ieder geval iets, maar te weinig voor je snel-met-pensioen-plan, zeker in de huidige tijd. Dus je moet meer rendement maken. Dat kan bijvoorbeeld door conservatief te beleggen. Natuurlijk zijn daar risico's aan verbonden, maar het idee is dat je het vermogen zelf niet nodig hebt, alleen het rendement op de lange duur. En eigenlijk alle adviseurs zijn het erover eens: als je conservatief belegt voor een langere periode, dan zijn de risico's heel klein en het rendement prima. Maar misschien weet je een betere methode dan beleggen.

Na ongeveer 15 jaar zou je vermogen groot genoeg moeten zijn, om met pensioen te kunnen. En als je er echt goed in wordt en dus harder spaart kan het sneller.

*De grote inspiratiebron voor dit blog claimt inderdaad dat het nog sneller kan, maar ik zit nog niet op dat tempo en wil het hier realistisch houden, Sneller (tien jaar) is nog steeds wel mijn doel. Zodra ik wel op het tempo zit, volgt een update met de gouden tip.


Welke consuminderen/financiële bloggers volg jij allemaal?
  1. Ik krijg de melding dat de eerste blog niet neer bestaat. Jammer, leek me leuk om te lezen.

    BeantwoordenVerwijderen
    Reacties
    1. Is ook jammer. Had deze blog al eerder geschreven en zag opeens na het publiceren dat deze nieuwe blogger ondertussen alweer gestopt is. Heel jammer!

      Verwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken