Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

4 januari 2018

€ 1008,74 uitgegeven aan kleding

€ 1008,74 uitgegeven aan kleding

In de tweede helft van 2016 ben ik gestart met het bijhouden van alle uitgaven die wij doen. In 2017 heb ik nu alle uitgaven bijgehouden. Hierdoor krijg ik een goed overzicht per jaar.

In 2017 hebben wij 1008,74 euro uitgegeven aan kleding, dit is voor 2 personen. Vanaf de zomer heb ik ook alles genoteerd wat wij aan kleding hebben gekocht en daarvoor niet.

Zo hebben wij 2 paar schoenen gekocht, 4 spijkerbroeken, 2 dikke vesten, T-shirts, sokken en ondergoed. Vriendlief krijgt werkkleding van zijn werkgever waaronder broeken, shirts, jassen en schoenen!

Zuinigeman krijgt alleen een jasje van zijn werkgever. Voor mijn werk gebruik ik dus eigen broeken ,T-shirts en eigen schoenen. Als ik nieuwe kleding koop, gebruik ik de "oude" kleding voor mijn werk.

Per persoon komt het bedrag op 504,37 euro. Ik vind het wel veel geld maar wij kopen wel goede kleding zoals schoenen van bommel/van lier (ook omdat ik 41,5 van schoenmaat heb en deze hebben reguliere merken niet). Wat wij nodig hebben kopen wij, maar wel met minimalisme in het achterhoofd.

Hoeveel geld geven jullie uit per maand of per jaar uit aan kleding?
 1. Rond de 300 euro per persoon. Inclusief schoenen en jassen. O en bhs. En met 80h kost een beetje bh 100 euro. En met 37,5H kom je voor schoenen nooit in de uitverkoop. Mijn man koop trouwens georgio in 42,5. We hebben nog nooit kleding van een bedrijf gedragen...

  Dit jaar geen schoenen gekocht, 1 bh, beide een winterjas, zeven broeken, tien shirts, twee truien en twee vesten, drie overhemden en een nieuwe moterbroek. En ja allemaal duurzaam spul. Vrijwel alles uit de uitverkoop.

  Petra

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Toen ik in de zorg werkte kregen we nog wel kledingvergoeding. Onder andere omdat schoenen tijdens het douchen toch vaak nat worden en harder slijten. In die tijd had ik dan ook klompjes die tegen water konden voor tijdens de doucheronde,daarna deed ik mijn gympen wel weer aan.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Hier 36 euro voor hemden voor manlief en 25 voor sokken voor hem. Voor mij 5 euro voor een jurk van de kringloop en voor de kids wat kleding van de kringloop. Samen nog geen 100 euro voor 4 personen vorig jaar. De rest van de kinderkleding allemaal gratis via de ruilwinkel. Vandaag kleine 87 euro uitgegeven aan 6 nieuwe T-shirts voor manlief :/... Ajjj, dat is echt veel, maar hij is lang, dus heeft extra lange shirts nodig, die zijn prijzig... Schoenen ken ik; manlief heeft 49, dus 1 paar 300-350 euro is standaard. Afgelopen jaar niet nodig gehad en eind 2016 2 paar laten verzolen voor 100 euro. Vond ik veel geld, maar hij kon dus weer even toe...

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Ohjee dat hou ik niet bij, wij zijn niet van die big spenders wat dat betreft.
  Maar zelf moest ik afgelopen jaar behoorlijk wat hebben ivb met dat ik ontzettend ben afgevallen en alles me te groot was geworden.
  Maar hoeveel pfft heb geen idee.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Hier 1148,46 voor 2 personen. Voor de baby/dreumes 616,56 (incl. 7 verschillende maten rompers, slaapzak en veel kleding en wat stofjes voor het komende jaar ivm uitverkoop).
  In ons bedrag zitten 2 paar schoenen (man) en 2 paar voor mij, beide een paar voor het komende jaar. Ik vind het best heel erg veel geld, maar manlief had bedrijfskleding en verwisselde van functie, dus er zit heel veel geld aan broeken, tshirts, truien en een winterjas voor hem in.
  En we kopen duurzaam, dat is erg belangrijk voor ons.

  Jullie overzicht vind ik voor 2 personen dus zeker netjes! :)

  Marieke

  BeantwoordenVerwijderen
 6. Woow ik vind het weinig hoor :). Ik geef (in mijn eentje) 1400 euro aan kleding uit dit jaar. En dat is al een stuk minder dan vorig jaar.... Ik werk wel in finance, waar ik altijd net gekleed moet gaan. Hiervoor koop ik wel wat vaker nieuwe kleding dan voor privé. Privé zou het wel minder kunnen, maar dat wil ik (nog) niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Ik ga dat ook eens bijhouden dan krijg ik ook eens een beetje inzicht.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Ik draag op mijn werk altijd klompen, en een uniform en laat die ook in mijn kluis daar. Ik werk nu nog 8 uur per week in de wijk. Drie dagen per week werk ik als research verpleegkundige in een Z-H. Daar draag ik wel eigen kleding, en die is ook netjes want ik zie patiënten. Hierdoor heb ik in december ongeveer 900 euro uitgegeven aan werk kleding. Dat is veel, maar ik heb de afgelopen 20jaar in uniform gewerkt en had niet veel,dat geschikt was.
  Ik heb 4 broeken, 4 button down shirts, 3 sweaters, 2 paar schoenen, en jas en twee vestjes gekocht. Bijna allemaal bij TJ Maxx. Die hebben hele goede merken en zijn als je een beetje zoekt, voordelig.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. Ik weet het niet precies, maar ik denk veel minder. Omdat ik vooral tweedehands koop en niet zo veel.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken