Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

20 augustus 2017

​Geen boodschappen budget per maand - Wat is een normaal bedrag?

​Geen boodschappen budget per maand - Wat is een normaal bedrag?

Wij hebben geen boodschappen budget. In mijn hoofd heb ik wel een bedrag voor wat ik er aan wil uitgeven liefst zo rond de 300 euro per maand voor 2 personen. Alles wat aan geld binnenkomt en uitgegeven wordt, houdt ik bij in een excel bestand.

Over de laatste 7 maanden van januari tot Juli heb ik alle bedragen per maand opgeteld en gedeeld door 7. Daarmee komen wij op een gemiddeld maand bedrag van 387,13 euro per maand aan boodschappen! In 7 maanden was het totale bedrag 2703,93 euro aan boodschappen wat wij hebben uitgegeven.


Dit vinden wij ook veel te hoog voor 2 personen! Maar wij hebben regelmatig vrienden en familie leden die ook blijven eten. En wij eten ook altijd thuis en nemen ook naar het werk altijd eigen lunch of avondeten mee. Wij koken ook niet met zakjes en pakjes en vriendlief eet wel vlees en Zuinigeman is vegetarisch en eet een aantal dagen per week vleesvervangers.

In de laatste 4 maanden van 2017 wil ik in september tot december het boodschappen budget naar beneden krijgen. En kijken met welk budget per maand wij nodig hebben voor boodschappen.

Met hoeveel personen zijn jullie? En wat is jullie boodschappen budget per maand?
 1. 300 euro per maand komt neer op een tientje per dag, zeventig euro per week, voor twee personen. Een mooi streven. Gun het jezelf er af en toe overheen te gaan als je veel eters hebt.
  Maar ook, leer zelf vleesvervanger te maken, zo heeft Annemiek op haar blog Mijmeringen op 5 juli een duidelijk recept voor een burger op haar pagina staan,met foto's en duidelijke uitleg. Dat scheelt al een boel vergeleken met vegaspul uit de winkel. Er zijn meer fijne recepten voor burgers op internet te vinden, en je weet zelf ook wel dat vegetarisch eten niet een kwestie is van de worst vervangen door vegetarische worst, maar dat je met kennis van eten prima vegetarisch kan eten zonder kant en klare vleesvervangers. Wij leerden dat vroeger toen er nog geen vervangers waren, koken met bonen en granen, in de juiste verhouding. Niet dat dat nu de heilige graal is, maar het bespaart je wel veel kosten.
  Ik kan zo niet zien waar je meer op kan besparen, je lijkt iemand die al voor de koopjes en aanbiedingen gaat. Misschien gebruik je veel schoonmaakmiddelen of verzorgingsproducten, of snacken jullie veel.

  Groet,Greet

  BeantwoordenVerwijderen
 2. Wij geven met 2 personen zo'n 400 euro per maand uit. Elke week mag ik voor maximaal 100 euro eten kopen. Dit is voor alles wat we eten en drinken, geen andere dingen.
  We eten veel biologisch en vegetarisch en ik eet zelfs helemaal veganistisch.
  Kan het goedkoper? Zeker, maar niet zo lang we het kunnen betalen. Ik kies er heel bewust voor, ik investeer dit geld graag in onze gezondheid en in een iets betere wereld.

  BeantwoordenVerwijderen
 3. Wij hier 450 euro, op goed eten moet je niet besparen!

  BeantwoordenVerwijderen
 4. Wij hebben voor 3,5 persoon een budget van 600 Euro (plus twee uit de kluiten gewassen honden) Maar daar doen we alles van. Kado's, kapper, dierenarts, uitjes... Meestal eindig ik op 450 p/m wat we daadwerkelijk uitgeven. Geen uitgaven aan benzine, dat niet.

  BeantwoordenVerwijderen
 5. Wij waren met 7, maar de kinderen beginnen nu uit te vliegen. Dus nu moet ik even opnieuw kijken hoe de kosten worden.

  Maar wij zaten denk ik ook zo rond de 300 euro per maand voor 7 mensen.

  Huisvlijt

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. Ik zit met 2 opgeschoten hongerige pubers, eigenlijk 3 volwassenen dus, op 300 per maand.
   Daar kunnen we goed en gezond van eten, onszelf, het huis en de kleren schoon en fris mee houden.

   Weinig frisdrank, wel koffie, thee en water en een blik siroop.
   Bier koopt mijn zoon zelf.

   Verwijderen
 6. Ik neem, net als jullie, mijn eten mee naar mijn werk: fruit, boterhammen en soms een warme maaltijd. Ik heb mijn uitgaven (inclusief eten voor de kat) voor mijzelf berekend over de periode van 17 weken en ik kom uit op €28,21 per week. Dat is €122,23 per maand.
  Dan is het bedrag van €387,13 voor jullie tweeën inderdaad aan de hoge kant.
  Mijn advies: zet net als ik uitgavenlijstjes op je blog en leer van reacties van je lezers. Misschien kunnen die nuttige reacties geven.

  BeantwoordenVerwijderen
 7. Wij gebruiken ca 360,- per maand (alles bij elkaar behalve benzine) met 3volw en dochter die af en toe boodschappen bij ons mee neemt of mee eet, daarnaast hebben we ook nog huisdieren, hier ook eten/drinken mee van huis naar werk.

  BeantwoordenVerwijderen
 8. Hier krijgt ook iedereen zijn lunch mee. Wij zijn elke week 85 euro kwijt. Soms meer, soms minder. Dus 340 per maand van 4 woensdagen. Wij zijn met 4 personen, allemaal volwassen eters.

  BeantwoordenVerwijderen
 9. hey, wat een leuke blog! ik dacht, laat ik ook eens reageren. Het viel mij op dat wij (2 personen) best veel uitgaven aan boodschappen en ben toen vanaf augustus met terugwerkende kracht alles gaan noteren wat er in supermarkten e.d. werd uitgegeven en wat viel mij nog het meest op? Dat alles per maand heel erg wisselt: de ene maand nog geen € 180,00 aan boodschappen en de maand erop zomaar dik honderd euro meer. Nou speelt ook mee of er bijvoorbeeld Hamsterweken zijn, dan hamsteren we er aardig op los.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken