Waar doen ze het van? Kasboek delen? Of hypotheek verhaal delen? Er zijn geen nieuwe deelnemers meer. Mee doen? mail dan naar zuinigeman@gmail.com of neem contact op.

7 maart 2017

Aanslagbiljet Waterschapsbelastingen betaald

Aanslagbiljet Waterschapsbelastingen betaald

Vorige maand ontving ik al een digitale aanslagbiljet waterschapsbelastingen via de berichten inbox van mijn overheid. Ook deze heb ik vandaag in 1 x betaald.

Watersysteemheffing gebruiker 100,15
Wegenheffing gebruiker 12,67
Zuiveringsheffing 3 v.e. (meerpersoons) 158,04 t
Totaalbedrag aanslag € 270,86

Berekening
De hoogte van de zuiveringsheffing/verontreinigingsheffing is gekoppeld aan het aantal vervuilingseenheden. Vervuiling van het water ontstaat door af te wassen, de was te doen, de wc door te trekken, etc. De zuiveringsheffing/verontreinigingsheffing gaat uit van een gemiddelde vervuiling die een persoon per jaar veroorzaakt. Dat wordt een vervuilingseenheid (v.e.) genoemd.

Voor huishoudens worden maar twee tarieven gehanteerd; een huishouden van 1 persoon betaalt voor 1 v.e., een huishouden van 2 of meer personen betaalt voor 3 v.e.'s. Onder een 'huishouden' wordt verstaan: alle gezinsleden die gebruik maken van de woning. Uitgangspunt daarbij is het aantal personen dat op het adres is ingeschreven in de gemeentelijke basisadministratie persoonsgegevens (GBA). Zuiveringsheffing ( 2 v.e.) voor 2 personen bestaat helaas niet. Het 1 of vanaf (2)3 personen.

Hebben jullie deze aanslagbiljet al betaald?
 1. De aanslag waterschapsbelasting ontvang je niet van de Belastingdienst. En die aanslag zul je ook niet terugvinden op www.toeslagen.nl

  BeantwoordenVerwijderen
  Reacties
  1. via de berichten inbox van mijn overheid, heb het aangepast. Gisteren de aangifte inkomstenbelasting ingevuld, denk daarom alles door elkaar gehaald.

   Verwijderen
 2. Deze aanslag zit bij mij in de gemeentelijke belastingen. Totaal een behoorlijk bedrag, maar inclusief alle overige lokale belastingen.

  BeantwoordenVerwijderen

Whatsapp Button works on Mobile Device only

Begin met typen en toets enter om te gaan zoeken