maandag 16 oktober 2017

Recept: Pompoen risotto met zachte geitenkaas (vegetarisch)

In oktober zijn er volop pompoenen te koop in de winkels. Zelf heb ik van de week een flespompoen gekocht voor 1,29 euro.

Gisteren was het nog 22 graden en heel mooi weer. Ik had zin in risotto en had nog een aantal flespompoenen in huis liggen. Daar is vast wel een vrolijk en heerlijke herfstrecept mee te maken.

Pompoen risotto met zachte geitenkaas

Wat heb je nodig voor dit recept?

1 flespompoen
3 uien
3 tenen knoflook
3 blokjes groente bouillon
1 stuk zachte geitenkaas (naturel of met honing)
250 gram risotto rijst
(eventueel boter/margarine)
olie, peper en zout.

Tijd: ongeveer 60 minuten inclusief voorbereiden
Personen:  voor 4 personen

1. Kook 800 ml water en los de groente bouillon blokjes daar in op.
2. Schil de pompoen, uien en knoflook.
3. Snijdt de pompoen in blokjes en snipper de uien.
4. Hak de knoflook fijn.
5. Olie in een hete pan. Doe daar de pompoen en uien in.
6. Ongeveer 5 minuten bakken en daarna de risotto rijst en knoflook toevoegen.
7. Dit ongeveer 5 minuten bakken en roeren.
8. Afblussen met 1/4 van de bouillon en als het weer verdampt is steeds bouillon er bij doen.
9. Het vuur/kookplaat op laagste stand zetten en zachtjes laten pruttelen.
10. Ondertussen steeds roeren.
11. Af en toe kijken als er nog bouillon toegevoegd kan worden. Het moet wel wat nattig blijven.
12. Als de bouillon op is kan je net als ik ook gekookt water toevoegen. Anders wordt het wel erg zout.
13. Even proeven en als het (bijna) gaar is een klontje margarine of boter toevoegen.
14. De zachte geitenkaas erdoor heen scheppen en een beetje peper en (eventueel) zout toevoegen.
15. Het gas/kookplaat uit doen en ik laat de risotto nog even staan met de deksel op de pan.

Eetsmakelijk! Het recept was bovenverwachting, vaak gebruik nog witte wijn om af te blussen en dat heb ik niet gemist. Door de zachte geitenkaas is het lekker romig.

Ik schat de kosten van deze maaltijd op 3,50 euro voor 4 personen.

Hieronder stap voor stap in foto's.
(foto's: zuinigeman.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie plaatsen